De mooiste showlocatie van het jaar: Saint Laurent in de woestijn
© Saint Laurent

De mooiste showlocatie van het jaar: Saint Laurent in de woestijn

Leestijd: 1 min

Geen defilé aan de voet van de Eiffeltoren zoals eerder, maar een niet nader genoemde locatie in het midden van de woestijn. Het Franse modehuis Saint Laurent gooit hoge ogen met de locatie van de SS21-show. 

/

De SS21-collectie van Saint Laurent mag dan bijzonder draagbaar zijn naar het doen van het huis, echt comfortabel liepen de modellen er niet bij tijdens het defilé. Zij moesten letterlijk hun hakken in het zand zetten, wat misschien wel een metafoor is naar onze houding ten opzichte van de pandemie. Hoe dan ook wist Anthony Vaccarello, de Belg die momenteel de plak zwaait bij het huis, alle andere merken te overtreffen met deze locatie middenin de woestijn.

“Ik wilde focussen op de essentie. Dat is een teken van deze tijden”, zegt Vaccarello in een persbericht. “Maar ik wilde helemaal niets somber of zwaar. De woestijn staat voor mij symbool voor dat verlangen naar sereniteit, open ruimtes en een trager ritme. De kleren zijn ook zachter en de geest van de collectie is zachtaardiger en van alle tierlantijntjes ontdaan.”

Saint Laurent

Vaccarello was de eerste in oktober om de show van Saint Laurent af te blazen omdat hij zijn nieuwe collecties op “het juiste moment, en op de juiste manier” wil presenteren. Los van de modekalenders, waar heel wat andere ontwerpers zoals Dries Van Noten en Alessandro Michele van Gucci ook voor pleiten. Met deze spectaculaire show die hij digitaal presenteerde met een video door Nathalie Canguilhem, bewijst hij alleszins hoe het ook anders kan.

Waar we Saint Laurent normaal gezien associëren met latex, strak, kort en veel rock-‘n-roll, pakte de Belg het dit seizoen anders aan. Net zoals de meeste andere ontwerpers, koos hij – op de torenhoge hakken na – voor comfort. Losse rokken en jurken in zachte en warme tinten. Uiteraard zaten er ook enkele blazers, strak gesneden jumpsuits en sexy blouses in de collectie. Maar zonder de harde randjes van gewoonlijk.

Saint Laurent SS21-show

Saint Laurent

De aandacht was weggelegd voor de juwelen, heruitgebrachte archiefstukken ontworpen door Claude Lalanne. Een Franse kunstenares die jarenlang samenwerkte met wijlen Yves Saint Laurent. Bekijk de waanzinnige video hieronder:

Lees meer Marie Claire op: Virtueel kerstfeestje of niet: in deze kledingitems ben je zelf het feestje. Bottega Veneta lanceert langverwachte zomercollectie voor SS21. De meest iconische backless dresses uit de geschiedenis

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Catwalk, Saint Laurent, Ss21.