De mooiste loungewear voor binnen en buiten
© Dior

De mooiste loungewear voor binnen en buiten

Leestijd: 1 min

Grote kans dat je kerstdag gewoon thuis doorbrengt nu er geen familiefeesten of bezoekjes aan de (groot)ouders op de planning staan. Reden te meer om het extra comfortabel te maken: in deze stijlvolle en gezellige loungewear bijvoorbeeld. 

2020 was – op modevlak – het jaar van loungewear. Waarom zou je ook nog een strakke jeans aantrekken als je heel de dag in huis rondhangt? Noëmie Haverhals, oprichter en CEO van Avail (een Antwerpse social shopping app) vertelde ons eerder al dat er fors meer vraag is naar comfy mode, en ook andere retailers zoals Net-a-Porter en Zalando zagen de joggings over de virtuele toonbank vliegen.

Aangezien een goede collectie op een of andere manier een reflectie is van wat er in de wereld gebeurt, zien we grote modehuizen ook inspelen op deze realiteit. Chanel presenteerde net nog verschillende leggings tijdens hun jaarlijkse Métiers d’Art-show 2020/21. Dior lanceerde voor het eerst in zijn geschiedenis zelfs een volledige collectie loungewear. Die kreeg de naam Dior Chez Moi mee en bevat een resem items die ideaal zijn om op de zetel te chillen. In pure luxe weliswaar. Denk aan pyjama’s, ondergoed, badjassen, poncho’s, slippers en sneakers.

Nicolas Ghesquière van Louis Vuitton presenteerde tijdens het defilé voor Lente-Zomer 2021 een nieuw signature design: de Pillow Boot. Laarzen die ontworpen zijn om zowel comfortabel als stijlvol te zijn, perfect passend bij de huidige tijdsgeest. Ook bij bij Prada waren voor het eerst hoodies te zien op de catwalk, net als bij Max Mara, Valentino, Dolce & Gabbana en Givenchy. Bij Celine droegen de modellen zelfs complete joggingpakken. En dan zijn er nog labels zoals Y/Project en Balenciaga die al langer inzetten op streetwear en comfy mode. 

Kortom, als het van de meest invloedrijke designers ter wereld (even) comfortabel mag zijn, gaan wij niet moeilijk doen. Shop hieronder de mooiste en comfortabele loungewear, om zo in stijl bij te dragen aan het verdomde virus klein krijgen.

De meest stijlvolle loungewear

Lees meer Marie Claire op: Met deze juwelen steel je ook in jogging de show tijdens de feestdagen. Ondanks corona floreert de verkoop van designertassen

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Loungewear, Shopping.