De mooiste leren items waren te zien op de catwalk bij Hermès
© Filippo Fior

De mooiste leren items waren te zien op de catwalk bij Hermès

Leestijd: 1 min

Verreweg het meest geliefde materiaal dit najaar is (nep)leer. Maar Volgens Nadège Vanhee-Cybulski, creatief directeur bij Hermès, dragen we het ook volgende lente en zomer nog door. 

/

Nadège Vanhee-Cybulski, die schoolliep aan de Antwerpse Modeacademie, had veel last van huidhonger tijdens de lockdown. De fantasie van het aanraken, stond dan ook centraal in de nieuwe lente- en zomercollectie van Hermès. De Franse ontwerpster speelde met naakt en verleiding in verschillende vormen. Van expliciet tot net zeer zedelijk.

/

De vrouwelijke silhouetten voelden bij momenten haast aan als een tweede huid. Door het gebruik van boterzacht leder – in de vorm van jasjes, jurken, rokken en broeken -, fijn gebreide knitwear met open rug en sensuele maar tegelijkertijd ook strak gesneden pakken.

/

Het kleurenpalet was relatief sober, met enkele mooi gecombineerde rood- en oranjetinten die eruit sprongen. Hoewel het geheel bijzonder tijdloos is en misschien niet bijzonder vernieuwend, zitten er toch genoeg interessante stukken in de collectie om te overtuigen.

Lees meer Marie Claire op: Eerste overzichtstentoonstelling over Coco Chanel opent in Parijs. Dries Van Noten overtuigt ook zonder modeshow. Marine Serre stelt SS2&-collectie voor met een horrorfilm. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Hermès, Paris fashion week, Ss21.