De comeback van de Knokke-look als modestatement voor zomer 2024
© Launchmetrics Spotlight

De comeback van de Knokke-look als modestatement voor zomer 2024

Leestijd: 1 min

Een trui schijnbaar achteloos over je schouders draperen, denk aan de typische Knokke-look, is in opwachting voor zomer 2024 dankzij vele ontwerpers en merken als Jacquemus, Fendi en OpéraSPORT. 

De verfijnde nonchalance van het dragen van een trui over de schouders is een subtiele knipoog naar de jaren ’80 en ’90, toen het een veelvoorkomende stijl was onder de jetset en de high society. Nu, met een moderne twist, omarmen ontwerpers deze iconische look opnieuw en geven ze er een eigentijdse draai aan. Van oversized breisels tot gestructureerde sweaters, de trui-over-de-schouders-look is veelzijdig en past perfect bij verschillende outfits, van casual tot chique.

Jacquemus, bekend om zijn verfijnde Franse esthetiek, liet bijvoorbeeld tijdens zijn meest recente lente-zomer 2024 defilé vorige week zien hoe deze trend moeiteloos chique kan zijn door dunne truien symmetrisch en strak over het bovenlichaam van de modellen te draperen. Fendi daarentegen verwerkte de stijl in een gedeconstrueerde cardigan, waardoor een meer cool statement ontstaat.

De Knokke-look in een modern jasje

Deense merken als Skall Studio en OpéraSPORT voegden een vleugje speelsheid toe aan de trui-over-de-schouders-look met kleurrijke en grovere ontwerpen, die een moderne en jeugdige uitstraling geven aan deze klassieke stijl. Of je nu kiest voor een subtiele en ingetogen benadering of voor een gedurfde en expressieve interpretatie, de Knokke-look belooft een van de meest opvallende trends te worden van het komende seizoen.

Laat je inspireren door onderstaande catwalklooks:

Foto’s: Launchmetrics Spotlight.

Lees ook: Jacquemus viert zijn vijftienjarig jubileum in Capri met een spectaculair defilé, De Cruise-collectie van Louis Vuitton: een ode aan Barcelona, De nieuwste trends voor zonnebrillen, recht van de catwalk.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.