Jacquemus viert zijn vijftienjarig jubileum in Capri met een spectaculair defilé
© @JACQUEMUS / INSTAGRAM

Jacquemus viert zijn vijftienjarig jubileum in Capri met een spectaculair defilé

Leestijd: 1 min

Capri, de zomerse hoofdstad van de Italiaanse jetset, vormde gisteren het decor voor 'La Casa', een spectaculaire modeshow ter ere van het vijftienjarig jubileum van Jacquemus. 

/

Het defilé vond plaats in het iconische ‘Casa Malaparte‘. Deze modernistische villa raakte wereldwijd bekend door haar adembenemende uitzichten over de Tyrreense Zee en unieke piramidevormige trap. De beroemde Amerikaanse architect Robert Venturi vroeg hierover: “… leiden deze trappen naar het oneindige?”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

/

Casa Malaparte

‘Casa Malaparte’ kent daarnaast een rijke filmgeschiedenis en schittert in de film ‘Le Mépris’ van Jean-Luc Godard. De locatie betreft dan ook een persoonlijke keuze voor Simon Porte Jacquemus, die naar eigen zeggen door de film geïnspireerd raakte om iets met mode te gaan doen. Daarenboven volgt de villa de traditie van Jacquemus om modeshows te organiseren op originele plekken.

Heel wat bekende gezichten als Dua Lipa, Peggy Gou, Gwyneth Paltrow en Rosie Huntington-Whiteley waren van de partij. De show betekende tevens het catwalkdebuut voor K-popartieste Jennie Kim van Blackpink, die het defilé mocht afsluiten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

/

Tijdens het defilé werd de laatste nieuwe collectie van het merk gepresenteerd, waarvoor Jacquemus zich liet inspireren door het eiland zelf. Denk aan stuks in een diepblauwe kleur verwijzend naar het zeewater rondom Capri, het enige water ter wereld met deze kleur. Dit dankzij de kalksteenrotsen van het eiland en haar kliffen die een bepalend reflectie-effect creëren. Verder vielen tijdens de show voornamelijk de geometrische snitten, tops met peplum en stuks in zebraprint op.

Jacquemus-La-Casa-rode-jurk

Launchmetrics Spotlight

Jacquemus-La-Casa-gele-jas

Launchmetrics Spotlight

Jacquemus-La-Casa-zebra-rok

Launchmetrics Spotlight

Bekijk hier de volledige ‘La Casa’ show

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Capri, Defilé, Jacquemus, Mode.