De ballonrok maakt een comeback
© Launchmetrics Spotlight

De ballonrok maakt een comeback

Leestijd: 1 min

De ballonrok - ook wel bekend onder de naam bubble skirt - maakt een comeback. Dit nostalgische kledingstuk belooft een van de grootste zomertrends te worden. Je leest het hier eerst.

Ook al is het niet verrassend dat de zoveelste Y2K-trend weer opduikt, moeten we bekennen dat de terugkeer van de ballonrok onze wenkbrauwen deed fronsen. We zagen het bolvormige silhouet de afgelopen jaren weer op de catwalks verschijnen – onder andere bij Miu Miu, Jil Sander, Proenza Schouler, Louis Vuitton, Patou en Prada – maar hadden niet verwacht dat de rok zo snel zijn weg zou vinden naar de winkelstraten. Toch hangt hij nu ook in de rekken bij winkels als Zara, H&M en meer.

Lees ook: Editor’s pick: de capsulecollectie van Miista en Zalando

Zij zetten de trend

Een aantal bekende namen hielpen de trend bovendien herleven. Zo poseerde Kylie Jenner begin deze maand op een jacht in een bolvormige micro minirok van haar nieuwe modemerk Khy. Ze combineerde de witte ballonrok met een matching bralette en zo’n 40.000 euro aan Cartier-horloges.

kylie-jenner-ballonrok

@kyliejenner

Hailey Bieber koos dan weer voor een zwarte mini-ballonrok ter gelegenheid van een date night met echtgenoot Justin. Ayo Edebiri woonde tot slot de première van The Bear seizoen 3 bij in een magnifieke met kralen versierde bubbeljurk die voor het eerst te zien was op de Loewe herfst 2024 catwalk.

Hier shop je de ballonrok

Ballonrokken en -jurken shop je binnen alle prijscategorieën, in verschillende lengten en kleuren.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Fashion, Mode, Shoppen.