Editor’s pick: de capsulecollectie van Miista en Zalando
© Fernanda Liberti

Editor’s pick: de capsulecollectie van Miista en Zalando

Leestijd: 1 min

Miista en Zalando slaan de handen in elkaar voor een exclusieve capsulecollectie rond het thema van 'verandering'. Van clogs tot sandalen en enkellaarzen: deze paren wil je in huis halen.

Het Britse schoenenmerk verwierf de laatste jaren een ware cultstatus en gaat nu in zee met de Duitse retailreus Zalando. Het resultaat is een unieke capsulecollectie bestaande uit vijf paar schoenen, exclusief beschikbaar bij Zalando. Miista liet zich inspireren door het thema ’transformatie’ en verwerkte heel wat metamorfische elementen in de ontwerpen. Denk aan verschillende materialen en kleuren die naadloos in elkaar overgaan.

Lees ook: Wij spraken met popster Rina Sawayama, de nieuwe ambassadeur van Zalando Designer

Verandering omarmen

Laura Willasenin, oprichter en creatief directeur bij Miista zegt over de samenwerking: “We geloven in een ambachtelijke, handgemaakte benadering en in het investeren in mensen in plaats van machines. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat elke fase van het kleding- en schoenenmaakproces volgens handgemaakte methoden wordt uitgevoerd. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het woord ‘verandering’ en de verschillende interpretaties ervan door de tijd en op verschillende plaatsen. Soms drijven externe krachten deze veranderingen; andere keren komen ze van binnenuit.”

“Tot slot kan verandering ontmoedigend zijn, maar het heeft ook enorm veel potentieel – het stelt ons in staat om onze percepties, praktijken en persoonlijkheden aan te passen aan onze veranderende wereld”, aldus Willasenin.

Miista-Zalando

Voor de campagneshoot deden Miista en Zalando een beroep op de Braziliaanse fotograaf en model Fernanda Liberti. Samen met de Deense Ash Fjeldhagen trok zij Kopenhagen om de collectie in de verborgen hoekjes van de stad vast te leggen.

Shop de capsulecollectie van Miista en Zalando

 

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.