Crush of the day: Louis Vuitton lanceert voor het eerst geurkaarsen
© Louis Vuitton

Crush of the day: Louis Vuitton lanceert voor het eerst geurkaarsen

Leestijd: 1 min

Iedereen houdt van een mooi ingericht huis met leuke decoratie en... een aangename geur. Net daarom lanceert Louis Vuitton nu zijn allereerste collectie geurkaarsen, geïnspireerd op indrukken uit het Verre Oosten.

In 2016 lanceerde Louis Vuitton zijn eerste parfum voor vrouwen en in 2018 volgde de eerste collectie herenparfums. Meester parfumeur Jacques Cavallier Belletrud liet zich voor de geuren telkens inspireren door reizen en een nieuwsgierigheid naar de rest van de wereld. Nu heeft de parfumeur zich aan een nieuw avontuur gewaagd: hij ontwikkelde vier heerlijke geurkaarsen die je meteen naar verre oorden transporteren en dat gewoon in je huiskamer.

Meer lezen? Louis Vuitton springt op de kar van Belgische e-commerce

Vervlogen herinneringen

Jacques Cavallier Belletrud neemt je bij elke geurkaars mee in een emotionele wervelwind van vervlogen herinneringen. Elke kaars is geïnspireerd op een landschap dat hij ontdekte tijdens het reizen. Zo is L’Air du Jardin geïnspireerd op de geur van de eerste knoppen Centifolia rozen die komt binnenwaaien in zijn atelier in Grasse. Île Blanche legt het contrast vast tussen azuurblauw water en de gloed van de zon met een combinatie van jasmijn, sinaasappel en citrusgras.

Voor Feuilles d’Or liet de parfumeur zich inspireren door een wandeling in het bos tijdens het ochtendgloren. Het parfum is een ode aan Indonesische patchoeli, verzacht met cederessentie. Dehors il neige ten slotte belichaamt de magie van het zien van vallende sneeuwvlokken terwijl jij zelf gezellig voor het warme haardvuur zit. De geur is een infusie van steranijs en kaneel, verzoend met tonen van wierook en metaalaldehyden.

De vier geurkaarsen komen elk in een prachtige pot uit keramiek, afgewerkt met een lederen handvat waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Designer Marc Newson liet zich voor het ontwerp van de kaarsen inspireren door het DNA van het huis Louis Vuitton.

geurkaarsen

Pers

Meer lezen? Crush of the day: Burberry Her, het parfum voor de London GirlDeze persoonlijkheidstest zoekt uit welke parfum bij je past.

De geurkaarsen zijn verkrijgbaar vanaf 5 november in een selectie van Louis Vuitton-winkels en online voor 175 euro.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Geurkaarsen, Louis vuitton.