Crush of the Day: deze hardloopschoen is gemaakt uit plastic flessen
© Pers

Crush of the Day: deze hardloopschoen is gemaakt uit plastic flessen

Leestijd: 1 min

Er dobbert ruim 90 000 ton plastic afval rond in onze oceanen. 90 000 ton. De gevolgen hiervan zijn niet te onderschatten. Vele festivals en kledinglabels willen het tij doen keren. Ze kiezen voor het gebruik van duurzame materialen en streven naar een zero waste policy.

Adidas wil nog verder gaan. Het sportlabel wil een drijvende kracht zijn achter de verdere bewustwording van deze vervuiling en zet daarom in op ecologisch vernuft en innovatieve recyclageprocessen. Een enorme stap (of liever: een looppas) in de goede richting. Laatste nieuwe revelatie? De UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue – een mond vol – een hardloopschoen gemaakt uit maar liefst 11 gerecycleerde plastic flessen.

De inspiratiebron voor deze schoen is ook echt een bron. Deze sportschoen dankt zijn diepblauwe kleur namelijk aan de Marianentrog, de tot nu toe diepste bekende plek in onze wateren. Vorige maand werd daar, op tien kilometer diep(!), plastic afval aangetroffen. Hoog tijd om aan de alarmbel te trekken. 

De schoen mag dan wel van plastic zijn, je loopt evenwel op wolkjes dankzij de specifieke BOOST-technologie, de rubberen buitenzolen en de gestroomlijnde vorm.

Loopwedstrijd voor het goede doel 

Graag de proef op de som nemen? De UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue is de officiële schoen van Run For The Oceans 2018. Dit initiatief is een globaal event dat lopers aanspoort de strijd tegen plastic aan te gaan. Voor elke gelopen kilometer doneert adidas 1 dollar in kennis- en bewustwordingsprogramma’s rond de plastic vervuiling die onze oceanen teistert. 

https://www.instagram.com/p/BjnPZxChe73/?taken-by=adidasrunning

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Adidas, Hardlopen, Milieubewust, Plasticvrij, Sport, Sportschoen, Workout.