Crush of the day: Baum und Pferdgarten x World Earth Day
© Baum und Pferdgarten

Crush of the day: Baum und Pferdgarten x World Earth Day

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Vandaag, 22 april, vieren we 'World Earth Day'. Speciaal hiervoor én om het belang van schone en propere lucht te benadrukken, heeft het label Baum und Pferdgarten een capsulecollectie ontworpen van biologisch katoen. Benieuwd? 

De collectie bestaat uit 8 stuks, waaronder vier jurken, een top, een rok en twee T-shirts van poplin katoen. Alle items zijn 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en hebben een ‘Cloudy Blue Sky‘-print. Een knipoog naar één van onze kostbaarste goederen, namelijk de lucht die we inademen. 

/

Baum und Pferdgarten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

☁️☁️☁️ @classiclaurel in the Adalane dress from our #UNDBreathe capsule for #EarthDay #BaumFamily #BaumundPferdgarten

Een bericht gedeeld door Baum und Pferdgarten (@baumundpferdgarten) op

Het Deense modelabel Baum und Pferdgarten – dat opgericht werd in 2010 – timmert al een tijdje aan duurzame mode. Ze ontwerpen tijdloze en kleurrijke stijlen die rekening houden met zowel onze planeet als mensen.

/

Duurzaamheid

Voor elk deel van de capsule dat in 2020 op de website van Baum und Pferdgarten wordt verkocht, zal Baum und Pferdgarten €10,00 doneren aan de NGO Green Transition Denmark, een lid van de overkoepelende organisatie Clean Air Europe.

We willen het bewustzijn rond luchtverontreiniging vergroten, maar ook gefocust blijven op wat er wel nog mogelijk is. Onze industrie heeft een enorme impact op het milieu en we moeten voortdurend alle aspecten van onze productieketen herzien. Stap voor stap gaan we naar een duurzamere mode-industrie.‘ – Rikke Baumgarten & Helle Hestehave, Creative Directors.

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een wereldwijde toonaangevende norm voor organische vezels die zowel ecologische als sociale criteria opleggen voor de textielindustrie. Om duurzaamheid hoog in het vaandel te dragen, gebruikt het label minder water en geen pesticiden of andere schadelijke chemicaliën. Ook zijn alle werknemers verzekerd van veilige arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. 

<<Lees ook – 25 tips om elke dag duurzaam te leven>>

/

Capsulecollectie

De capsulecollectie is een natuurlijke uitbreiding van Baum und Pferdgarten’s, waar de focus nog altijd blijft bij duurzame mode. Het doel is om de negatieve milieu-impact van elke nieuwe collectie voortdurend te verminderen. Veertig procent van de SS20-collectie was afkomstig van verantwoorde vezels! Alle duurzame stuks worden geleverd met een extra swing-tag én worden bovendien online gemarkeerd met een speciaal pictogram. 

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: de Helder x Tiany Kiriloff capsulecollectie

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Baum und pferdgarten, Capsulecollectie, World Earth Day.