Crocs mogen! Toch als het van Balenciaga afhangt…
© instagram @zhilingchn7 @somethingcurated

Crocs mogen! Toch als het van Balenciaga afhangt…

Door Yasa Allameh & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het defilé van Balenciaga tijdens de Paris Fashion week was op z'n zachtst gezegd opvallend te noemen. De oorzaak: de bijzondere Crocs aan de voeten van verschillende modellen.

Het is niet de eerste keer dat het Spaanse modehuis Balenciaga een opvallend fashion statement maakt op de catwalk. Na hun vuile sneakers, de kous-laars en hun tote bag met een hoog Ikea-gehalte, laat het merk nu ook hun eigen versie van Crocs op de wereld los. De Balenciaga Crocs hebben niet alleen hoge zolen, maar zijn ook nog eens versierd met pins die ons doen denken aan vakantieherinneringen uit onze kindertijd. De Crocs zijn ontworpen door Demna Gvasalia, oprichtster van Vêtements en artistiek directeur bij Balenciaga.

Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom iemand nieuw leven wil blazen in de weinig aantrekkelijke schoenen… De reden daarvoor is simpel: ondanks het feit dat de schoenen niet erg elegant zijn, zien ze er toch leuk genoeg uit om een nieuwe trend te lanceren. Bovendien beweerden we vroeger ook dat er nooit iemand Birkenstocks zou dragen en toch heeft bijna iedereen een paar in zijn kast staan, net omdat ze zo comfortabel zijn.

Wie volgende zomer van kop tot teen gekleed wil zijn in de hipste trends, zal zich dus toch een paar Crocs moeten aanschaffen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Balenciaga, Crocs.