Paris Fashion Week: Concerten op de catwalk
© Etam

Paris Fashion Week: Concerten op de catwalk

Door Marguerite Durant & Tine Stoop
Leestijd: 2 min

Muziek en mode zijn altijd een goede combinatie geweest. Modehuizen doen dan ook hoe langer hoe vaker een beroep op muzikanten om hun presentaties te personaliseren. Een overzicht van de concerten op de catwalk tijdens afgelopen Paris Fashion Week.

Lacoste, sportief chic met invloeden uit de jaren ’90

Na 14 jaar te hebben gedefileerd in New York keert het Franse huis, dat volgend jaar zijn 85ste verjaardag viert, terug naar zijn roots. Onder de artistieke directie van Felipe Oliveira Baptista, presenteerde Lacoste een herinterpretatie van de iconische polo in de Jardin des Tuileries, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een tennisveld. De modellen paradeerden op het opzwepende ritme van de electro-jazz van de Franse muzikant Chassol.

MUSIC x FASHION 💚 @lacoste @chassol_chassol

Een bericht gedeeld door M.D. (@margotdurant) op

De van Martinique afkomstige Christophe Chassol werd op 4-jarige leeftijd toegelaten op het conservatorium waar hij gedurende 16 jaar studeerde. Vervolgens ontving hij een beurs voor de prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Hij begon zijn carrière als dirigent en werkte met verschillende bekende artiesten samen waaronder Phoenix en Sébastien Teller. Zijn intuïtieve muziek bevat invloeden uit de jazz en de klassieke muziek. 

/

Etam, het favoriete merk van de Fransen

Het Franse lingeriemerk Etam staat bekend om zijn spectaculaire liveshows tijdens de Parijse modeweek. In de École des Beaux-Arts de Paris deelden dinsdag 26 september een honderdtal modellen, waaronder Constance Jablonski, het podium met de muzikanten van de Franse rockband La Femme.

Joey Starr en Kool Shen, het duo van de Franse rapgroep NTM (Nique Ta Mère), verzorgden de afterparty.

Joey Starr dans la place 👊🏼#suprementm #pfw

Een bericht gedeeld door M.D. (@margotdurant) op

/

Rock-‘n-roll Ann Demeulemeester

Op verschillende silhouetten van de collectie lezen we de woorden ‘Kids’ en ‘Forever’. Een verwijzing naar het nummer Just Kids van Patti Smith, vriendin en inspiratiebron van de oprichtster van het Antwerpse modehuis. Huidig artistiek directeur Sébastien Meunier legde de link naar muziek door de Belgische groep Warhaus uit te nodigen.

MUSIC x FASHION 🖤 @anndemeulemeester_official @warhausmusic #rockinit

Een bericht gedeeld door M.D. (@margotdurant) op

/

Alexa Chung, de koningin van het bal

Alexa Chung is dé it-girl van het moment. De knappe Britse is televisiepresentatrice, model, muze van verschillende modemerken en tegenwoordig ook ontwerpster. Op Paris Fashion Week stelde ze haar tweede prêt-à-portercollectie voor in een prachtige school in het 9de arrondissement.

MUSIC x FASHION 🎈 @alexachungstagram #promgonewrong #ss18 @chris.isaak #pfw

Een bericht gedeeld door M.D. (@margotdurant) op

/

Yohji Yamamoto, de punkontwerper

Al 40 jaar doet Yohji Yamamoto zijn eigen ding en plooit hij niet voor mainstream. Eigenzinnig zet hij vrouwelijkheid in de kijker met zwarte, ongestructureerde en asymmetrische silhouetten, wat hem tot één van de belangrijkste ontwerpers van onze tijd maakt.

Dit seizoen liet hij zijn modellen defileren met halve hoeden, zwarte strepen aan de ooghoeken en het opschrift ‘Sex Yohji Love’ op hun rug. De indringende en serene muziek werd door de ontwerper zelf ingespeeld.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Alexa Chung, Ann Demeulemeester, Etam, La femme, Lacoste, NTM, Paris fashion week, Warhaus, Yohji yamamoto.