Collab: Natan bundelt opnieuw krachten met Façon Jacmin
© Merel Hart

Collab: Natan bundelt opnieuw krachten met Façon Jacmin

Leestijd: 1 min

Dat Natan graag jong talent steunt, is geen geheim. Zo bood het modehuis vorig jaar met het Natan collective een platform aan vier jonge Belgische merken aan. Dit voorjaar lanceert Natan dan weer samen met het jonge Façon Jacmin een capsulecollectie.

In april 2017 selecteerde Edouard Vermeulen, eigenaar van het modehuis Natan, vier jonge Belgische modeontwerpers om deel uit te maken van zijn Natan collective. Jong talent kreeg op die manier een maand lang een platform in de Natanboetiek in Brussel.

Één van die vier jonge talenten was Façon Jacmin, het denimlabel van zussen Alexandra en Ségolène Jacmin. “Wat hen onderscheidt van ander jong talent is hun concept”, aldus Edouard Vermeulen. “Alexandra en Ségolène deden een grondige denkoefening over de Façon Jacmin-vrouw en de jeansliefhebber.” Die denkoefening resulteerde in, hoe de zussen het zelf verwoorden, A Denim Wardrobe for Women.

Een jaar na de samenwerking in het kader van Natan Collective, bundelen Natan en Façon Jacmin opnieuw de krachten. Ditmaal met een capsulecollectie bestaande uit drie tijdloze, uitgepuurde items. Zowel de top als de blouse en de trucker jacket werden vervaardigd in hoogwaardige Japanse denim met een intense indigo kleur en een dichtgeweven jeanspatroon. Een materiaal dat tegelijkertijd kwaliteit en draagcomfort garandeert.

De capsulecollectie is vanaf midden maart verkrijgbaar in de Façon Jacmin webshop, studio en in alle Natanboetieks. De prijzen variëren tussen de 195 en 295 euro. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Collab, Dit is Belgisch, Façon Jacmin, Jong talent, Natan.