Christian Wijnants SS22: diepgang en stilheid in tijden van overdaad
© David Paige

Christian Wijnants SS22: diepgang en stilheid in tijden van overdaad

Leestijd: 1 min

De Belgische ontwerper Christian Wijnants stelde zijn collectie voor de lente/zomer van 2022 nogmaals voor via een digitale presentatie. Hij keerde daarvoor terug naar de natuur op zoek naar diepgang en stilheid, wat hij blijkbaar opnieuw mist nu de coronaregels soepeler zijn. 

Dat Christian Wijnants geen modeshow nodig heeft om te overtuigen, kon je hier en hier al ontdekken. Net zoals de vorig twee seizoenen, stelde hij zijn collectie voor de lente- en zomer van 2022 voor aan de hand van een video. Hij trok daarvoor met fotograaf David Paige naar Ibiza om er te midden van de lokale fauna en flora in dialoog te gaan met de natuur.

Christian Wijnants SS22

De creatie van de SS22-collectie bracht Wijnants op een spirituele zoektocht naar een dieper gevoel van menselijkheid en innerlijke schoonheid. Het resultaat is een collectie die zowel sensueel is als schoonheid vindt in eenvoud. De silhouetten zijn vloeiend en volumineus, gedrappeerde stukken creëren diepte. Ook de linnen kostuums springen in het oog, net als de hand gehaakte stuks die geïnspireerd zijn op spinnenwebben. De zijden sjaals geknoopt als jurk of haltertop zagen we eerder ook al op de catwalk bij Miu Miu en Chloë en beloven komend voorjaar wel eens het straatbeeld te domineren.

Lees ook: Dries Van Noten SS22: een groots, uitbundig feest.

Het kleurenpalet is sterk en gedurfd, met felle kleuren die afsteken tegen neutrale tinten. We zien onder andere mandarijn, wit, paars, brons, grijs, blauw, lila, beige en bosgroen door elkaar lopen. De met de hand geschilderde bloemenprints op zijde maken de collectie wat zachter. Lichte en transparante stoffen wisselen elkaar voorts af.

Bekijk een aantal van onze favoriete looks hieronder:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Christian Wijnants, Paris fashion week, Ss22.