Gabriela Hearst wordt creatief directeur bij Chloé
© Chloé

Gabriela Hearst wordt creatief directeur bij Chloé

Leestijd: 1 min

De Uruguayaanse designer Gabriela Hearst neemt het stokje over van Natacha Ramsay-Levi als creatief directeur van Richemont-merk Chloé. Ze wordt de achtste ontwerper van het Franse modehuis. 

/

De 44-jarige ontwerpster Gabriela Hearst van het gelijknamige vrouwenmerk begint aan een nieuw hoofdstuk. Ze neemt de rol van creatief directeur bij Chloé op nadat Natacha Ramsay-Levi eind vorige week de handdoek in de ring gooide. Ramsay-Levi werkte vier jaar voor het Franse merk en ontwierp onder andere de trouwjurk van Ellie Goulding.

Lees ook: De hoogtepunten van de Chanel Métiers d’Art show 2020/21

“De voorbije vier jaar ben ik bevoorrecht geweest om met de steun van het hele team mijn eigen creativiteit te laten zien aan de wereld. Ik ben dankbaar voor deze ervaring én de steun in mijn beslissing om een andere koers te varen”, zei Ramsay-Levi over haar vertrek in een persbericht.

Gabriela Hearst SS17

Gabriela Hearst FW17 – Imaxtree

Duurzaamheid

Hearst zal haar eerste collectie voor Chloé in maart 2021 voorstellen. Ze blijft ook creatief directeur van haar eigen merk, dat ze in 2015 oprichtte en waarbij duurzaamheid een belangrijke peiler is. Zo staan voor haar kwaliteit en tijdloosheid centraal, en gebruikt ze regelmatig merinowol van de schapenboerderij van haar familie in Uruguay. Daardoor won ze in september nog de prijs van Womenswear Designer of the Year op de CFDA Fashion Awards.

Chloé

Het Franse modehuis Chloé werd in 1952 opgericht door Gaby Aghion en is in handen van de Zwitserse luxegroep Richemont. Hearst gingen verschillende ontwerpers voor als creatief directeur zoals Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Phoebe Philo en Clare Waight Keller.

Gabriela Hearst FW16

Gabriela Hearst FW16 – Imaxtree

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: CFDA, Chloé, Gabriela Hearst.