Chemena Kamali wordt de nieuwe creatief directeur van modehuis Chloé
© David Sims

Chemena Kamali wordt de nieuwe creatief directeur van modehuis Chloé

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Vorige maand namen we nog afscheid van voormalig creatief directeur Gabriela Hearst tijdens haar laatste show voor Chloé. Vandaag maken we kennis met de nieuwste aanwinst van het Franse modehuis en dat is niemand minder dan Chemena Kamali.

/

Toen Gabriela Hearst begin juli bekendmaakte dat ze zou stoppen als creatief directeur bij Chloé was het in spanning afwachten op haar opvolger. Zelfs bij haar allerlaatste show in september was er nog geen sprake van een nieuwe creatief directeur. Nu, alweer een maand later, is de kogel door de kerk en verwelkomt het modehuis Chemena Kamali als creatief directeur.

Lees ook: Week van de Belgische mode: België belangrijker dan ooit in de de modewinkel

/

Wie is Chemena Kamali?

De nieuwe creatief directeur is geen onbekende bij Chloé. Chemena Kamali werkte al in het team van Phoebe Philo bij het modehuis en vervulde ook al de functie van Design Director. Toch bracht ze de laatste jaren door bij een ander modehuis: bij Saint Laurent werkte ze tot voor kort als Women’s Ready to Wear Design Director. Al deze functies zorgen samen voor meer dan 20 jaar aan ervaring in de industrie wat haar de geschikte opvolgster maakt voor Gabriela Hearst.

/

Wederzijds enthousiasme

De Duitse designer is naar eigen zeggen verheugd om met haar nieuwe functie te beginnen: “Mijn hart heeft altijd bij Chloé gelegen, dat is al zo sinds ik 20 jaar geleden hier door de deur stapte. Terugkeren voelt dan ook heel natuurlijk en persoonlijk.” Maar ook CEO, Ricardo Bellini, is enthousiast over de terugkeer van Chemena Kamali: “Ik ben trots dat we Chemena Kamali mogen verwelkomen bij Chloé. Haar buitengewone creatieve talent, uitgebreide ervaring en unieke connectie met het merk en haar waarden maken haar een natuurlijke keuze voor het huis.”

Chemena Kamali zal haar eerste pre-collectie voor Chloé in januari 2024 in Parijs presenteren.

Lees ook: Agendatip: Maasmechelen Fashion Week

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Chloé, Fashion.