Britse label Ted Baker landt in Antwerpen
©

Britse label Ted Baker landt in Antwerpen

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 1 min

Wij grijpen de opening van de nieuwe winkel in de Huidevettersstraat aan om je een kleine anekdote te vertellen over de onverwachtse link van het Britse kledingmerk Ted Baker met diamanten. En aangezien de eerste winkel op Belgische bodem net zijn deuren geopend heeft in de hoofdstad van de diamant, zit er natuurlijk ook een fixe verwijzing naar all that bling in het interieur van de shop.

Op de plek waar nu zich een Londens filiaal van Ted Baker bevindt, werd in 1912 een kist vol Elizabethaanse en Jakobijnse juwelen opgegraven, die daar reeds 300 jaar verborgen had gelegen. Deze vondst ging de Britse geschiedenis in als The Cheapside Hoard, vanaf 2021 zullen de 400 uitzonderlijke en verloren gewaande juwelen tentoongesteld worden in het Museum of London.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Ted Baker (@ted_baker) le

Lees ook: Duurzame routeplanner Cosh! leidt je de weg naar een meer ethische kledingkast. 

/

Bling in het interieur

Omdat Antwerpen de belangrijkste doorstroomstad van de wereldwijde diamanthandel is, kan je in het interieur verschillende verwijzingen naar dit stukje geschiedenis terugvinden. Zo zijn er de gigantische vaults. Hier geen diamanten, maar wel feestelijke kleding en accessoires. Tenzij je een kijkje dichterbij neemt, want er zitten heus wel giga imitatiediamanten verstopt in het interieur.

Ook wie niets met diamanten heeft kan er deze maand shoppen tussen de feestjurken, lekker warme truien en kwalitatieve wintermantels.

Wij kwamen buiten met een velours pull, en een paar sokken met exotische print voor manlief die rechtstreeks onder de kerstboom kunnen. Daarna mag hij ze wel zelf in de was steken. 🙂

Huidevettersstraat 42a, 2000 Antwerpen.

Lees ook: Goed nieuws: je mag je broek terug in je laarzen stoppen. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Antwerpen, Mode, Ted baker, Winkel.