4 tips om je keuken te integreren in de rest van je interieur
©

4 tips om je keuken te integreren in de rest van je interieur

Leestijd: 3 min

Het ideale recept om je keuken om te toveren in een echte blikvanger in je interieur? Bij Krëfel Keukens ben je aan het juiste adres!

De keuken van vandaag wordt steeds ruimer en is vaak open naar de eet- of woonkamer. Steeds vaker toveren we onze keuken om in een prachtige leefruimte. Heb jij plannen om de indeling en inrichting van je woonruimte om te gooien? Neem dan ook de keuken op in het totaalplaatje. Dat is het beste idee om van je interieur een harmonieus geheel te maken. Een stijlvolle, trendy en praktische keuken die fraai aansluit bij de rest van je huis en naadloos overgaat in de andere ruimtes: dat geeft een fantastisch gevoel van ruimte en openheid. Maar hoe creëer je visuele samenhang tussen je verschillende ruimtes? Met deze tips overstijg je de puur functionele rol van je keuken.

Tip 1: Ga voor visuele samenhang en een knipoog

Bij Krëfel Keukens vind je niet alleen alle keukenmeubels en elektrische toestellen die je nodig hebt, maar ook meubels en interieurartikelen die perfect passen bij jouw nieuwe keuken. Dé truc? Kies voor identieke kleuren, materialen en afwerkingen in alle ruimtes om de visuele samenhang te garanderen. Dat kan gaan van een bepaalde vloerbekleding doorheen de hele ruimte tot meer subtiele details – denk aan keukenkastjes in hetzelfde hout als je tv-meubel of chroomkleurige accenten (handgrepen, keukengerei) die terug te vinden zijn tot in de poten van je eettafel. Kortom, laat je fantasie de vrije loop. Beschouw de verschillende ruimtes in je huis als één geheel waarin je ogen lekker kunnen pingpongen tussen alle decoratieve elementen.

Tip 2: Een keukeneiland om af te grenzen zonder af te sluiten

Afgezien van de esthetische look en de strakke vorm is een centraal keukeneiland ook nog eens heel erg praktisch. Het bakent ongemerkt de ruimte af en fungeert als een heus zenuwcentrum in huis. Rond het eiland wordt gekookt, gebabbeld, gegeten. Het is de verbindende factor bij uitstek en slaat een brug tussen je woon- en eetkamer en je keuken. Je kunt er langs alle kanten aan werken en het zorgt voor extra opslagruimte. Aan de eetkamerzijde kun je zelfs een toog maken of planken installeren met daarop decoratieve voorwerpen die zichtbaar zijn vanuit de woonkamer.

Tip 3: Minimalistisch, oké, maar met een voldoende groot werkoppervlak

Als je een keuken wilt die naadloos opgaat in de rest van je interieur, moet je evenveel belang hechten aan het praktische aspect als aan de esthetische kant van de zaak. Alles wat de visuele samenhang of de schoonheid van de afwerkingen en materialen ‘doorbreekt’ (toestellen op het werkblad, rondslingerend keukengerei, enz.) moet uit het gezichtsveld verdwijnen. Bouw dus in wat je kunt inbouwen (vaatwasser, koelkast, oven) en overweeg kasten met een klepbeslag – superhandig om je koffiezetapparaat of keukenrobot in op te bergen en ze maar pas tevoorschijn te halen wanneer je ze nodig hebt. En je bent sneller klaar met stof afnemen!

Tip 4: Gebruik je was ruimte als bijkeuken

Je wasruimte verdient beter dan manden vol vuile was en natte schoenen. Dankzij een slimme inrichting met hoge kasten, laden en zelfs een werkblad (als er ook een gootsteen is) vorm je deze ruimte om in een extra zone voor voorbereiding en opslag. Een washok kan zelfs dienen als praktisch verlengstuk van je keuken als de ruimtes pal naast elkaar liggen. Waarom niet een opening in de muur maken, in de stijl van een doorgeefluik, of zelfs de hele muur uitbreken als het geen draagmuur is? Een ruimtelijk gevoel verzekerd! Dé truc? Gebruik dezelfde stijl en materialen als in je keuken, zodat beide ruimtes vlotjes in elkaar overlopen.

Krëfel Keukens

Op zoek naar professioneel keukenadvies op maat? Dan ben je bij Krëfel Keukens aan het juiste adres! Met hun 34 showrooms verspreid over heel België, vind je altijd wel een showroom in je buurt. Je persoonlijke Krëfel keukenconsulent helpt je er graag verder in je zoektocht naar de keuken die perfect op jouw behoeften is afgestemd. Zo kan je niet alleen rekenen op een ruim aanbod aan materialen, afwerkingen en uitrustingen maar ook op expertise bij de keuze van je apparaten. Ontdek hun geweldige actie van de maand! Maak een afspraak om de actie in een showroom dicht bij jou te ontdekken.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Krëfel Keukens.
krefelkeukens.be

LEES OOK:
6 tips voor een optimaal ingerichte keuken
De impact van een boeket rozen op het milieu
LPG® helpt de vochtarme huid: het endermocell HYDRATATION-gamma en de gelaatsbehandeling

Commercieel team De artikels van >