Kijk binnen in deze jaren 60-woning in Oud-Heverlee
© MUD Residence

Kijk binnen in deze jaren 60-woning in Oud-Heverlee

Leestijd: 1 min

Sophie De Jonghe en Frank Smeys kochten het huis dat aan hun achtertuin grenst in Oud-Heverlee en stripten het van boven tot onder. Nu is de jaren 60-woning een stijlvol guesthouse met aparte creatieve studio.

/

De oprichters van MUD.

De meeste gastenverblijven in ons land herken je van ver aan de BILLY-kast van Ikea in de hoek, een gifgroene accentmuur in de slaapkamer of keuken en een kleurloze sofa die ook dienst doet als slaapbank. Niet zo bij MUD Residence. Bezielers Sophie en Frank hebben een grote passie voor design en interieur en besloten het anders aan te pakken. “We kochten deze verouderde villa in eerste instantie om een extra logeerplek voor vrienden uit het buitenland te hebben”, vertelt Sophie ons. “Maar we waren zo tevreden van de renovatie dat we al snel ook andere gasten wilden ontvangen.”

Onherkenbare transformatie

Het koppel uit Oud-Heverlee behield het oorspronkelijke karakter van de buitenkant van het huis, maar de binnenkant onderging een onherkenbare transformatie. Met hulp van interieurarchitect Andy Kerstens renoveerden ze de villa tot een stijlvol ingericht gastenverblijf met inter- nationale uitstraling. Het rechtlijnige ritme dat de kalksteen, het staal en het beton dicteren, braken ze open met een plafond van gerookt eikenhout in de keu- ken en meubels in organische vormen en materialen. Denk aan de iconische Meribel-stoelen van de Franse architect Charlotte Perriand en kunst van onder meer de Britse Douglas Brothers en de Tsjechische schilder Daniel Pitin. Al is het huis zeker geen afgelikte showroom. Sophie selecteerde talloze authentieke rommelmarktvondsten en designobjecten om het interieur persoonlijkheid te geven.

/

MUD Residence

MUD Residence is aan de basis een guesthouse met twee kamers voor in totaal vier personen en twee badkamers, maar het kan ook omgevormd worden tot creatieve hub waar je kan ontspannen of creëren. “De slagzin is ‘boetseer je verblijf tot bold living’, vandaar ook de naam”, aldus Sophie.

Lees ook: Deze kamerplanten overleven met gemak de winter.

“MUD is als klei in je handen: jij kiest hoe je verblijf eruitziet en hoe je het beleeft.” De indeling van het huis en de aparte creatieve studio zorgen ervoor dat het huis zich leent tot vergaderingen, workshops – zoals workouts met personal trainer -, fotoshoots of vernissages. Uitblazen kan in de privé-biosauna met infraroodstralingswarmte, douche, relaxruimte of hot tub. De buurt verken je met de elektrische fiets, al ben je ook te voet zo in Heverleebos.

Meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.