Kijk binnen in het appartement van de excentrieke Karina Vigier
© Victoire Eouzan Studia

Kijk binnen in het appartement van de excentrieke Karina Vigier

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Française Karina Vigier is niet de doorsnee influencer. Zowel haar leeftijd, 52 jaar, als haar excentrieke stijl maken haar uniek. En dat is ook te zien aan haar appartement. Haar stekje omringd door witte muren geeft haar volledige carte blanche om haar voorliefde voor het eclectische te uiten. “Mijn stijl is zeer heterogeen, het enige idee erachter is dat alles goed bij elkaar past’.

/

Karina Vigier staat aan het hoofd van verschillende tijdschriften rond mode en interieur (KiDS Magazine, Baby Kids, KiDS RooM en Böme). Zonder dat ze het zelf bedoeld had, kwam daar in de eerste lockdown een nieuwe bezigheid bij: influencer (TikTok & Instagram). Vandaag de dag inspireert ze anderen met haar kleurrijk en vrijgevochten karakter. Ze zet zich in voor slow fashion en upcycling.

En Karina heeft nog meer grootse plannen. Ze werkte nog maar net samen met decoshop Westwing waarmee ze haar interieur herinrichtte of ze is al bezig met de lancering van een modemagazine voor vrouwen boven de 50. In september zou dat te koop moeten zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karina Vigier (@karinavigier)

/

Mix & Match 

Dat Karina Vigier een extravagante en interessante dame is, vertaalt zich duidelijk naar haar interieur. Ze houdt zich niet aan de regel ‘alles in één stijl’, maar doet haar eigen ding. “Het wordt gemakkelijk grotesk als je alles in het Scandinavisch of alles in Rotan doet.”

In de plaats laat ze haar liefde voor mixen en matchen spreken. Ze combineert wat goed voelt voor haar. Het resultaat is een appartement waar verschillende materialen, texturen en stijlen samenkomen.

Victoire Eouzan Studia

/

Recycling

Ondanks de mix-match in haar interieur, is toch vooral een gevoel van harmonie aanwezig in Karina’s appartement. Zo weet ze op gracieuze wijze nieuwe designstukken te combineren met authentieke tweedehandsmeubels. “Mijn eetkamertafel is eigenlijk een oude vergadertafel. Ik vind ze prachtig en het doet me denken aan een vervolgen tijd; aan voor corona, toen redactievergaderingen nog plaatsvonden aan tafel op kantoor en niet op Zoom.”

Victoire Eouzan Studia

/

Eenvoudig kleurenpalet

Karina gaat met haar kledingstijl altijd volledig all-in qua kleur. Maar hetzelfde geldt niet voor haar interieur. Ze koos bewust voor witte muren omdat het effect van de ruimte te versterken. De witte basis combineert Karina met kaki, een voor de hand liggende keuze omdat kaki, volgens haar, het nieuwe zwart is .

Daarnaast kan je her en der accenten in primair geel terugvinden in haar appartement. Die toevoeging deed ze na een reis naar Marrakech. “Ik werd er verliefd op twee keramische voorwerpen in uitgesproken geel. Zij moesten en zouden een speciale plaats in mijn woonkamer krijgen”.

Victoire Eouzan Studia

/

Passie voor mode & interieur

Als er iets duidelijk opvalt in Karina’s interieur, dan zijn het de vele mode- en interieurboeken. Van de geschiedenis van Dior tot interieur wereldwijd; je vindt het allemaal terug in het appartement. “Ik zou niet zonder deze boeken kunnen. Het zijn échte decoratieve stukken.”

De waaier aan boeken vormen eigenlijk ook een goede afspiegeling van waar Karina’s leven om draait: mode en interieur door de jaren heen, samengebracht in haar eigen unieke stijl.

Victoire Eouzan Studia

 

 

Lees ook: Chanel SS22 haute couture: royals te paard en luchtig maatwerk

Marie Claire Stagiaire De artikels van >