Ringen stapelen, zo doe je dat
© Pandora

Ringen stapelen, zo doe je dat

Leestijd: 1 min

Less is niet altijd more. En zeker niet wat ringen betreft. Die mag je dit seizoen namelijk stapelen naar hartenlust. Maar hoe doe je dat precies, dat ringen stapelen? Met deze vier tips ben jij zo een pro!

1) Gebruik een statement ring als focus

Neem één statement ring (of twee) als focus en bouw daarrond verder. Een statement ring is wat groter dan een gewone ring en is vaak voorzien van een grote steen. Het contrast tussen de grote ring en de fijnere ringen zorgt voor een evenwichtig geheel.

2) Varieer in kleur en textuur

Dat al je juwelen dezelfde kleur moeten hebben is passé. Zilver met geel goud en roze goud combineren? Waarom niet. Zorg ook voor variatie in de textuur door bijvoorbeeld een gepolijste ring met een matte ring of een ring bezet met steentjes te combineren. Oogt dubbel zo interessant!

3) Stapel zowel verticaal als horizontaal

Stapelen wil niet zeggen dat je enkel verticaal op één vinger moet stapelen. Stapelen werkt net zo goed horizontaal over meerdere vingers. Of combineer beide soorten stapelen voor een gedurfder resultaat. Wanneer je verticaal stapelt, hoef je niet alle ringen netjes boven elkaar te schuiven. Draag bijvoorbeeld ook een ring in een maatje kleiner bovenaan je vinger.

4) Asymmetrie is key

Varieer het aantal ringen per vinger. Draag er bijvoorbeeld een grote en twee kleintjes aan de ringvinger, één ring aan de middelvinger en twee ringen aan de wijsvinger. Het geheel mag er vooral niet te doordacht uitzien, maar eerder alsof je snel enkele ringen rond je vingers hebt geschoven.

Nog extra inspiratie nodig? Pandora heeft dit seizoen een mooi assortiment ringen dat zich perfect leent tot stapelen. Watch and learn.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Juwelen, Pandora, Ring stacking, Ringen, Stapelen.