Dit zijn de winnaars van de Belgian Fashion Awards 2017
© Tine Stoop

Dit zijn de winnaars van de Belgian Fashion Awards 2017

Leestijd: 1 min

Gisteren, donderdag 16 november, werden in het kader van de Fashion Talks in Antwerpen voor het eerst de Belgian Fashion Awards uitgereikt. Dit zijn de zeven talenten uit de Belgische modesector die in de prijzen vielen.

Gisteren vond in de Waagnatie in Antwerpen Fashion Talks plaats. Deze tweejaarlijkse conferentie, georganiseerd door Flanders DC (Flanders District of Creativity), brengt telkens honderden modeprofessionals uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en kennis te delen. In het kader van de conferentie werden dit jaar voor het eerst ook de Belgian Fashion Awards uitgereikt.

De Belgian Fashion Awards werden in het leven geroepen om gevestigd en opkomend talent uit de Belgische modesector de erkenning te geven die het verdient. Er werden prijzen toegekend in zeven categorieën. Benieuwd naar wie de winnaars zijn? Klik dan snel door naar de volgende pagina!

/

1. The Jury Prize

De juryprijs, die wordt toegekend aan een ontwerper voor het geheel van zijn carrière, ging naar Dries Van Noten. “Zijn reputatie is internationaal, zijn talent ontegenzeglijk verbonden met Antwerpen”, aldus de jury.

/

2. Designer of the Year

Raf Simons werd bekroond tot ontwerper van het jaar omdat hij “als creatief directeur Calvin Klein opnieuw tot een van de meest gewilde modelabels maakte”.

/

3. Emerging Talent of the Year

De tweeling Ségolène en Alexandra Jacmin van het label Façon Jacmin kregen de titel opkomend talent van het jaar. “Ze brengen hun tijdloze en veelzijdige creaties in Japanse denim op een originele manier tot bij de consument”, stelt de jury.

/

4. Professional of the Year

De Award van professional van het jaar ging naar make-upartieste Inge Grognard. Al 30 jaar werkt Inge samen met de grootste ontwerpers en met haar conceptuele looks is ze een echte trendsetter.

/

5. Entrepreneur of the Year

Anton Janssens en Raf Maes van Komono werden bekroond tot ondernemer van het jaar. Hun hippe brillen en horloges zijn wereldwijd geliefd.

/

6. Fashion Brand of the Year

Uit een shortlist van 24 merken koos het publiek een winnaar. Het lingeriemerk Marie Jo onderscheidde zich van de rest en werd tot modemerk van het jaar benoemd.

/

7. Most Promising Graduate

In de zeven Belgische modescholen ging de jury op zoek naar een pas afgestudeerd, veelbelovend modetalent. De prijs ging naar de Nederlander Rushemy Botter van de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Met zijn kleurrijke afstudeercollectie met boodschap sleepte hij al vijf awards in de wacht en een zesde mag hij dus nu aan het lijstje toevoegen.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Belgian fashion awards, Dries Van Noten, Façon Jacmin, Fashion talks, Flanders dc, Inge Grognard, Komono, Marie jo, Raf simons, Rushemy botter.