Dit zijn de jassen die deze herfst/winterperiode het straatbeeld zullen veroveren
© Launchmetrics Spotlight

Dit zijn de jassen die deze herfst/winterperiode het straatbeeld zullen veroveren

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De tijd dat je in je T-shirt of trui naar buiten kon, is stilaan afgelopen. Tijd om je jassen weer uit de kast te halen dus. Ben je nog op zoek naar een nieuwe jas of gewoon heel benieuwd naar de nieuwste herfst/wintertrends? In dit lijstje vind je gegarandeerd wat inspiratie. 

Lederen jacks

Nog op zoek naar een goede tussenseizoensjas, zoek niet verder. Lederen jassen zijn ideaal om de herfst mee te trotseren. We zagen ze al op de catwalk passeren bij merken als Tory Burch, Bottega Veneta, Jil Sander en Burberry. Jassen uit leder bieden genoeg warmte voor het overgangsseizoen, zijn wind- en waterdicht en geven elke outfit een stoere touch. Wij zijn fan.

Bottega Veneta - leder

Launchmetrics Spotlight/ Bottega Veneta

Burberry - herfst jassen

Launchmetrics Spotlight / Burberry

Warme, donzige jassen

De temperaturen beginnen te dalen, maar dat is absoluut geen reden tot paniek. Deze winterperiode zit je er namelijk warm bij. Dikke, donzige jassen uit faux fur zijn helemaal in. En daar kunnen wij niet anders dan blij om zijn want dit is de ideale manier om gehuld te gaan in iets wat aanvoelt als een levensgroot deken. Er is dan ook maar één gouden regel: hoe groter, hoe beter.

Acne studios - winter jassen

Launchmetrics Spotlight / Acne studios

Coperni winterjas

Launchmetrics Spotlight / Coperni

Lange, wollen mantels

Wie fan is van de klassieke mantel zal ook deze herfst en winter nog steeds aan zijn trekken komen. Lange, wollen jassen zijn namelijk helemaal in. Ze matchen dan ook helemaal met de eerder formele outfits die dit seizoen de catwalks overmeesterden en helemaal passen binnen de ‘demure’ kledingtrend.

Christian Wijnants - herfst winter jassen

Launchmetrics Spotlight / Christian Wijnants

Brandon Maxwell mantel

Launchmetrics Spotlight / Brandon Maxwell

Blazer

Een andere trend die volledig binnen het ‘demure’ modeplaatje past is die van de blazers. Alhoewel dit misschien niet echt een trend te noemen is. De blazer is ondertussen zo een staple item geworden dat iedereen en zijn moeder er wel eentje heeft liggen. Het is niet alleen het ideale stuk om een casual outfit wat op te kleden, maar ook de ideale jas voor het tussenseizoen.

Dries Van Noten - herfst jassen

Launchmetrics Spotlight / Dries Van Noten

Christian Dior - blazer Miss Dior

Launchmetrics Spotlight / Christian Dior

Lees ook: Hoe Valentine Witmeur breiwerk opnieuw op de kaart zet met haar duurzame knitwearlabel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Acne studios, Fashion, Fashion trend, Herfst/winter, Jas.