7 must do’s op de Brussels Fashion Days
© Romain Borremans (l.)

7 must do’s op de Brussels Fashion Days

Leestijd: 4 min

Van 11 oktober tot 17 november zijn het Brussels Fashion Days in de prestigieuze Tour & Taxis. What to do & where to go? 7 niet te missen activiteiten:

1. 100% designer-shoppen

Veertig ontwerpers uit alle hoeken van België maken hun opwachting in de Pop-Up Store. Een kans om dat ene unieke stuk op de kop te tikken dat je nergens anders vindt. De tijdelijke conceptstore werd speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen. In tegenstelling tot andere events komen de designers op uitnodiging en moeten ze geen standgeld betalen. Dit werd onder andere mogelijk gemaakt dankzij Lightspeed. Dit bedrijf is voor elke ondernemer een essentiële partner en heeft als missie designers met advies en tips bij te staan in hun zaak. Zo geven ze opkomend ontwerpster SÉ-ACH een pop-up store in Brussel van 18 tot 28 oktober.

Van de aanwezige designers op de Brussels Fashion Days ga je ongetwijfeld duizelen. Hier alvast een sneak preview: SÉ-ACH, Be Season, Kotton, Signé Zoé, Ireene, TellMe, Atelier Bossier, Toni Captain, Feliae, Ophelia Lingerie, Charline Jasson, Rivka, Valentina Tsitiridis, Catalina J, Rusée, Erratum Fashion, Sample, …

/

2. Modeshows beleven

Een modeshow bijwonen: dompel je onder in de magie van de artistieke creatie en juich de nieuwe talenten van de toekomst toe. Tijdens deze zevende editie staan er in drie dagen tijd vier modeshows met diverse thema’s en inspiratiebronnen gepland:

  • De Opening Fashion Show (vrijdag om 21.30 uur). Dit défilé opent officieel de Modemaand voor het grote publiek. Een tiental Belgische ontwerpers toont de rijkdom en de creatieve kracht van de Belgische mode. Een duik in hun creatieve universum vol kleuren, vormen, materialen en stijlen. We verwachten onder andere: Valentine Avoh, 42|54, Maison Ullens, Ireene, Pluto on the Moon, Valentina Tsitiridis, Maxime Edward, Emilie Thirion, Eskimo, Just in Case, Zilton. Als laatste mogen vijftien jonge designers van de Pop-Up Store exclusief één ontwerp voorstellen.
brussels_fashion_marieclaire

Brussels Fashion Days

 

  • De Kids & Teenagers Fashion Show (zaterdag om 17.30 uur). Modeontwerpers voor kinderen en tieners tonen hun creaties voor de allerkleinsten op de catwalk. Een primeur voor de Brussels Fashion Days! Zijn onder andere van de partij: Bonjour Maurice, Max & Lola, GYMP, Inevitabile, Woody, Caroline Bosmans, Maion Balena. Voor de selectie van minimodellen gingen de organisatoren op bezoek bij verschillende dansscholen. Dit wordt zonder twijfel een kleurrijk en vrolijk défilé!

 

  • De European Fashion Show (zaterdag om 21.30 uur). Deze modeshow biedt onder begeleiding van het prestigieuze Brussels Philharmonic Orchestra een overzicht van de Europese mode met het werk van laureaten van internationale wedstrijden of van recent afgestudeerden in de grote Europese modescholen. De aanwezigheid van Gustavo Lins (Frankrijk), Ines Monjo (Spanje), Sarah Bruylant (België), Le Roni (Engeland) en Sara Valenci (Slovenië) is al bevestigd. Na afloop verandert de catwalk in een gigantische dansvloer. Cat Club neemt de touwtjes van de Fashion Party in handen voor wie tot in de vroege uurtjes wil feesten.

 

  • De Schools Fashion Show (zondag om 17.00 uur). Dé show van de mode van morgen wordt op zijn minst kleurrijk en excentriek. Studenten van Belgische modehuizen tonen er hun mooiste creaties. De Haute Ecole Francisco Ferrer, Ecole Supérieure des Arts Saint-Luc, Helmo Mode, Atelier Lannaux, Château Massart, EPS Saint-Luc Bruxelles, SASK, KASK, afgestudeerden van ter Kameren en van de Antwerpse Modeacademie zijn er alvast bij.
/

3. Poolshoogte nemen in Schools’ Street

Droom je ervan ontwerper te worden? Naar het buitenland gaan is niet nodig: de reputatie van de Belgische modescholen is onberispelijk. Tien modescholen palmen Schools’ Street in om hun studies en ontwerpen voor te stellen. Een mooie gelegenheid om te ontdekken welke filosofie en werkwijze ze hanteren: EPS Saint-Luc Bruxelles, SASK, KASK, Syntra Brussel, Haute Ecole Francisco Ferrer, Ecole Supérieure des Arts de Saint-Luc, Helmo Mode, Atelier Lannaux, Château Massart, de Antwerpse Modeacademie,… In wat een echt straatje lijkt, hebben ze elk hun eigen stekje te midden van kubusvormige constructies. Originaliteit zal hier de doorslag geven!

/

4. Meedoen aan DIY-ateliers

Tijdens de Brussels Fashion Days ben je niet zomaar een toeschouwer. Je kan ook deelnemen aan een van deze twee workshops.

  • Tijdens de workshop van Epson ontdek je de technologie achter textieldruk. Epson werkt samen met het jonge Belgische merk Alter Era, opgestart in 2015 door het ontwerpersduo Alicia Declerck en Zhana Balskaya. Er zal een ontwerp gecreëerd met de textielprinters van Epson tentoongesteld staan.
  • Maak je eigen sleutelhanger met hoogstaand leder in trendy kleuren, geselecteerd door DS Automobiles.
/

5. Een beautymoment

Langs het beauty-parcours krijg je tips en laat je je verwennen.

  • Hair Bar: laat je haar in de Hair Bar van Kevin Murphy perfect in de plooi leggen voor de fotoshoot aan de stand van Marie Claire. Op basis van een lookbook kies je een trendy kapsel uit. Backstage zet het kappersteam van Kevin Murphy zijn beste beentje voor om alle modellen van de modeshows het gepaste kapsel te bezorgen.
  • Hand Bar: geniet van een verwenmoment dankzij een handmassage door ware experts. Tegelijk ontdek je de handcrèmes met bedwelmende geuren van het merk Occitane.
  • Kleuradvies: ben je een herst-, winter-, lente- of zomertype? Dankzij het advies van de kleurcoaches, aangeboden door Woluwe Shopping Center, dat in oktober zijn vijftigste verjaardag viert, ontdek je welk kleurenpalet jouw type flatteert en je tien jaar jonger maakt!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Brussels Fashion Days (@brusselsfashiondays) le

/

6. Debat op de Fashion talk

Zoals elk jaar komt op de Fashion Talk een actueel thema aan bod, een moment om te debatteren over onderwerpen die de modewereld beïnvloeden. Het debat vindt op zondag plaats van 14.00 tot 15.00 uur, in aanwezigheid van ontwerpers en experts.

/

7. Marie Claire en KastingKafé

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Brussels Fashion Days (@brusselsfashiondays) le

We hopen jullie heel talrijk te mogen verwelkomen bij de stand van Marie Claire. Wat mag je verwachten? Een fotoshoot en tal van verrassingen. Wil je heel graag eens op onze cover staan, ga dan voor de lens van de fotograaf van KastingKafé.com staan. Dit nieuw digitaal platform brengt belangrijke spelers in de mode- en kunstwereld rechtstreeks met elkaar in contact. Fotografen, make-up artists, kappers, modellen, acteurs, producers en regisseurs spelen via het platform en zonder andere tussenkomsten rechtstreeks in op vraag en aanbod.

Meer info op kastingkafe.com

Praktisch

Tour & Taxis
Havenlaan 86C
1000 Brussel

brusselsfashiondays.be

Tarief dag: € 10 voorverkoop, € 15 aan de kassa
Tarief dag + avond: € 23 voorverkoop, € 30 aan de kassa

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Brussels, Brussels Fashion Days, Mode, Weekend.