6 tips voor een geslaagde feestversiering
© Maisons du Monde

6 tips voor een geslaagde feestversiering

Leestijd: 2 min

De maand december staat stilaan voor de deur. Hoog tijd dus om de magie van Kerstmis in huis te halen. Hier vind je onze tips voor een geslaagde versiering met Maison du Monde waar je gasten vol verwondering van zullen opkijken.

1. Kies je thema

Vooraleer je begint te versieren, sta je best eerst stil bij het centrale thema en de kleuren waarmee je je woning wil aankleden voor de feestdagen. Dit jaar heeft Maisons du Monde 4 feestelijke thema’s uitgewerkt die je meteen in de kerststemming brengen.

  • Boho chic Kerstmis: een hartverwarmende versiering in de kleuren van de natuur. Gebroken wit, groen en lichte houttinten zorgen samen met gezellige en authentieke materialen voor een zachte en gelukzalige sfeer in elk interieur.
  • Neokitsch Kerstmis: gedaan met less is more! Hier spelen we met een combinatie van uitgesproken kleuren (dennengroen, fuschia, zwart of mosterdgeel), leuke texturen en extravagante prints. Voeg hier en daar wat ongewone details toe en laat je onderdompelen in een barokke kerstsfeer.
  • Vintage Kerstmis: een sfeer die onze dierbaarste jeugdherinneringen oproept in de traditionele kleuren van Kerstmis: rood en groen.
  • Polaire Kerstmis: een prachtige reis naar de Noordpool en zijn winterse kleuren (verschillende tinten blauw, hagelwit en zilver) om je te laten betoveren door de magische eindejaarssfeer.

Voor welke stijl zwicht jij in de aanloop naar oudejaarsavond?

2. Een majestueuze boom

Aangezien je kerstboom het pronkstuk van de feestversiering is, verdient hij het ook om mooi te worden aangekleed! Kies dit jaar voor weelderige slingers en glazen kerstballen, unieke stukken van hoge kwaliteit die je de komende jaren kunt hergebruiken. Op zoek naar iets anders dan een traditionele boom? Kies voor een gedeconstrueerd houten model waarop je je feestelijke slingers kunt hangen.

3. Een prachtige feesttafel

Je kersttafel versieren is zeker geen stap waar je licht over mag gaan. Elk jaar zoeken wij met veel plezier onze mooiste dienbladen en blinkend servies uit. Met goudkleurig bestek geef je je feesttafel een glamoureuze en luxueuze toets. Mooi bewerkte glazen, een tafelloper met sneeuwvlokken, hier en daar enkele besneeuwde dennenappels, en klaar is Kees! En dan is de volgende vraag: wat staat er op het menu?

4. Een kerstkrans

De kerstkrans is een essentieel element van je feestdecoratie die je aan de voordeur hangt om je gasten te verwelkomen of die op je schoorsteenmantel prijkt. Onze inspiratie van het moment? Rode bessen, belletjes, dennenappels, nepsneeuw en, waarom ook niet, enkele lichtjes voor een cosy effect!

5. Een geurig oudjaar

Dit jaar willen we van Kerstmis een zintuigelijke ervaring maken. Naast de heerlijke geuren die uit de keuken komen, laten we onze gasten geduldig wachten in een cosy sfeer met kerstliedjes en de gloed van winterse.

6. Fonkelende lichtjes

Een feestseizoen zonder slingers of lichtversiering? No way! Ze dompelen ons met de mooiste kerstverhalen rechtstreeks onder in een vreugdevolle en warme sfeer. In de boom, op de schoorsteen, aan de deur, in de inkomhal, aan de ramen, op de tafelloper, zelfs in de toiletten, … Het maakt niet uit, zolang ze maar fonkelen en stralen!

Ontdek alle kerstversiering op maisonsdumonde.com.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Maisons du Monde.
www.maisonsdumonde.com

Lees ook :
Uitgetest: de Yoga Tab 13 van Lenovo
70s Girlpower: vier vrouwen waar je naar wil blijven luisteren
Van mediterraans tot retro: de interieurtrends voor volgend seizoen

Commercieel team De artikels van >