5 redenen waarom we van Deense influencers houden
© ImaxTree

5 redenen waarom we van Deense influencers houden

Door Lien Van Dyck  & Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

Meer en meer van ons volgen Deense influencers op Instagram en laten zich inspireren door hun geweldige snapshots. Maar wat hebben deze it-girls gemeen, afgezien van een zeer groot aantal volgers? We hebben hun succes voor jou even op een rijtje gezet!

Het land van de ‘Smorebrod’, de kleine zeemeermin en de hygge, Denemarken heeft meer dan ooit de wind in de zeilen. De inwoners worden beschouwd als één van de gelukkigste mensen ter wereld. Dit komt gedeeltelijk door hun minimalistische levensstijl die hen dagelijks een dosis geluk geeft. Dit strakke en eenvoudige ontwerp van dingen is vooral te vinden in hun kleding, hun interieur, hun borden en ook in hun persoonlijkheid. Maar ook én vooral op Instagram.

/

Een uniek gevoel voor mode

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mon amí 🍒

Een bericht gedeeld door Anna Sarlvit 🍒 (@annasarlvit) op

Met hun resoluut moeiteloze DNA, kleurrijke outfits en casual looks, hebben Denen absoluut niets om jaloers te zijn op hun Zweedse buren. Combineer basisstukken met een goede snit en kwaliteit met een accessoire en breng variatie met zachte kleuren. Op het niveau van de modesfeer, realiseert men zich ook dat de hoofdstad van Denemarken een plek wordt die essentieel is om nieuwe ideeën voor trendlooks te proberen. Daarom is Copenhagen Fashion Week vandaag een steeds belangrijkere speler op het gebied van mode en “scandi” -stijl.

/

Een obsessie voor interieurdecoratie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Spot

Een bericht gedeeld door V Lykke (@viktoria_lykke) op

Naast mode houden Denen ook van alles wat te maken heeft met interieur en comfort. Tegelijkertijd is het geen wonder dat er geen beter gevoel in de wereld is dan op je bank zitten na een lange dag werken. De Denen hebben er zelfs een woord voor: ‘hyggekrog‘. Het doel is om een ​​plek te creëren waar u zich comfortabel kunt voelen en graag kunt genieten van het dagelijkse leven in je huis. Heldere kleuren, uitbundige prints, snuisterijen, wanorde …. Als je de Deense stijl al kent, weet je dat deze elementen absoluut geen deel uitmaken van hun interieurdecoratie, alleen het tegenovergestelde! Het Scandinavische design wordt beïnvloed door de natuur, strakke lijnen, neutrale tinten, en last but not least: licht

/

De betekenis van werken

In Denemarken is de gemiddelde werkweek 33 uur, maar begrijp me niet verkeerd, dit betekent niet dat de lokale bevolking lui is. Integendeel, het land behoort tot de meest productieve van Europa. Bovendien is het een van de meest voordelige landen om als zelfstandige te starten. Dit is hoe Rebecca Vera Stahnke haar eigen bedrijf oprichtte: ‘Veras Vintage‘. De jonge ondernemer heeft haar eigen circulaire ecosysteem gecreëerd dat zowel mode als duurzaamheid combineert. Op deze manier wil het de verspilling en overconsumptie van kleding bestrijden.

/

De levensstijl “Hygge”

Kezako Hygge? De Hygge is zowel DE favoriete levensstijl van de Denen, maar ook ontegenzeggelijk een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Als het niet eenvoudig is om te beschrijven wat verzorging is, kan het nog steeds worden gedefinieerd als een manier om je goed te voelen en dagelijks gelukkig te zijn. Maar hoe? Door een warme en vriendelijke sfeer in hun huis te creëren, gebruik te maken van een regenachtige middag om zich onder een plaid te nestelen met een goed boek in de hand, gebak te maken voor je gasten … Kortom, door momenten van vreugde op een dagelijkse basis en de tijd nemen om er ten volle van te genieten. Let op, hygge is geen Ikea-meubelkit die we in twee fasen en drie bewegingen bestellen en installeren. Nee, het is een proces waaraan je elke dag moet werken en het eigenlijk nooit echt snapt.

/

Zelfliefde

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

craving this mess right now while being sick

Een bericht gedeeld door ANNA ASTRUP (@annaastrup) op

Trakteer jezelf op een jurk, ga op het terras zitten en bestel een kopje koffie in de zon, eet een stukje cake, neem een ​​bad … alle gelegenheden zijn goed om je te verwennen! En nee, plezier maken is geen teken van egocentrisme. Integendeel, voor jezelf zorgen is essentieel voor ons welzijn. We moeten altijd een beetje aandacht voor onszelf hebben. We rapporteren het pad dat we hebben afgelegd en feliciteren onszelf met de obstakels die we hebben overwonnen. De Denen, ze hebben begrepen dat de beste remedie tegen depressie en stress: tijd voor jezelf!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Denemarken, Hygge, Influencers, Instagram, Interieur, Mode, Trends, Werken.