31 x outfit-inspiratie voor snikhete dagen op kantoor
© Imaxtree

31 x outfit-inspiratie voor snikhete dagen op kantoor

Leestijd: 1 min

Geen idee wat je moet aantrekken voor een bloedhete dag op kantoor? Laat je inspireren door deze vrouwen die perfect weten hoe ze stijlvol naar kantoor moeten als het warm is.

Wie trekt er bij + 30°C niet het liefst van al een badpak en slippers aan? Helaas is niet iedereen gezegend met een job op het strand, en een kantoor blijft nu eenmaal, ondanks hoge buitentemperaturen, nog altijd een kantoor. Wil je het professioneel houden op het werk, dan laat je crop tops en hotpants best in de kast hangen. Ook qua schoeisel hou je flip-flops of badslippers voor tijdens het weekend. Al is natuurlijk veel afhankelijk van waar je werkt.

Materiaalkeuze is belangrijk

Verder is ook de materiaalkeuze belangrijk. Binnenkoper deze. Natuurlijk (!) zweet je minder in plantaardige stoffen. Kunststoffen zoals polyester en acryl ademen niet, en ze zijn vochtafstotend. Het zweet wordt als het ware van je lichaam afgeduwd, maar het geraakt niet door de stof waardoor het amper kan verdampen. Het zorgt voor zweetplekken en nare geuren.

Natuurlijke stoffen zoals katoen, viscose, linnen en zijde ademenen wel. Doordat ze lucht doorlaten verdampt zweet sneller en blijft je lichaam koeler. Daarnaast zijn ze absorberend: ze nemen vocht op in plaats van het af te stoten. Veel ketens mixen helaas natuurlijke en synthetische stoffen met elkaar, waardoor het ademende effect (alleszins deels) teniet gedaan wordt. Zeker het kledinglabel checken op voorhand dus.

Lees ook: De Belgische modemerken dragen zorg voor onze planeet.

Wat draag je tijdens warme temperaturen op kantoor?

Als je er deze zomer trendy bij wil lopen op kantoor, kies dan voor de must-have schoenen van de laatste seizoenen: de klomp. Verder zijn ook het kanten jurkje, het safari jasje, de midi rok en de zijden blouse perfecte bondgenoten. Kleren die zo licht zijn dat je bijna vergeet dat je ze aan hebt.

Heb je inspiratie nodig? Bekijk hoe onderstaande vrouwen in stijl naar kantoor gaan tijdens de zomer.

Foto’s: Imaxtree

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Hittegolf, Streetstyle.