1/OFF opent pop-up in Antwerpen
© presse

1/OFF opent pop-up in Antwerpen

Leestijd: 1 min

1/OFF opent een pop-upruimte in Antwerpen. Vanaf 2 juni nodigen ze modeliefhebbers, kunstliefhebbers en voorstanders van duurzaamheid uit om de unieke mix van innovatief design en bewuste mode te ervaren.

/

Opgericht in 2019 door Renée van Wijngaarden, eert 1/OFF het nalatenschap van grote ontwerpers door high-end vintage kledingstukken te transformeren in hedendaagse, one-of-a-kind ontwerpen. Met een visie die diep geworteld is in de ideologie van mode als een eeuwige cyclus van inspiratie, wil 1/OFF een revolutie ontketenen in de manier waarop we mode waarnemen en consumeren. En dat heeft succes, want 1/OFF hangt in de rekken bij prestigieuze winkels zoals Selfridges Londen en La Samaritaine Parijs.

Lees ook: 20 jaar homohuwelijk in België: “Ooit zullen holebi’s en hetero’s echt gelijk zijn”

/

Unieke designs

In de 1/OFF pop-up ruimte kunnen bezoekers een exclusieve collectie ontdekken. Elk kledingstuk werd zorgvuldig geselecteerd en ondergaat een creatieve transformatie door een team van getalenteerde couturemakers. Het resultaat is een verbluffende reeks kledingstukken waarmee mensen zich kunnen onderscheiden in een wereld waarin de mode steeds meer eenheidsworst wordt.

“We kregen veel bezoekers uit Antwerpen over de vloer die komen shoppen in onze studio. Daarom leek het logisch om die kant op te gaan. Het is dan ook een perfecte fit, aangezien de stad bekend staat om z’n mode en hedendaagse kunst, waar ik veel gelijkenissen mee zie met 1/OFF”; vertelt Renée van Wijngaarden, oprichter en creative director. 

/

Upcycling

Naast het streven naar uitzonderlijke ontwerpen zet 1/OFF zich in voor een mode-ecosysteem dat circulariteit bevordert en de levensduur van kleding verlengt. Door actief deel te nemen aan de upcyclebeweging stelt 1/OFF zowel merken als consumenten in staat bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Het 1/OFF pop-up evenement in Antwerpen belooft een inspirerende bijeenkomst te worden, waar hedendaagse kunst, duurzame mode en creativiteit samenkomen. Bezoekers kunnen er niet alleen de collectie ontdekken, maar ook om het ethos van geüpcyclede mode en de grote invloed ervan op de industrie omarmen. En goed nieuws voor alle modeliefhebbers, want op de shoppingdag op 2 juni worden exclusieve stuks uit het archief van 1/OFF met mooie kortingen verkocht.

Adres: 1/OFF ANTWERP POP-UP: 2 juni, geopend van 9u tot 15u, De Burburestraat 2 2000 Antwerpen.

Lees ook: Menopauze belet vrouwen op het werk

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.