Wat aandoen naar een zomerbruiloft?
© Shutterstock

Wat aandoen naar een zomerbruiloft?

Leestijd: 1 min

De zomer is hét trouwseizoen en dus draait bij velen de jacht naar de perfecte feestjurk momenteel op volle toeren. Heb je deze zomer een of meerdere bruiloften op de planning staan en ben je, al dan niet last minute, op zoek naar een geschikte outfit? De volgende tips en suggesties zouden je wel eens heel wat tijd kunnen besparen.

Een trouwfeest is het moment om je eens helemaal op te kleden. Maar wat is nu de perfecte outfit voor een zomerbruiloft? Marie Claire to the rescue!

Een bruiloft is eerst en vooral een groot feest en dat betekent dat je je best vrolijk en feestelijk mag kleden. Vermijd daarbij strenge en zakelijke kleuren als zwart, grijs, donkerblauw en bruin en ga voor een vrolijke kleur of een leuke print. Dat wit helemaal uit den boze is, hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen.

Verder wil je natuurlijk feestelijk, maar deftig (lees: niet te bloot) op een bruiloft verschijnen. In de zomer kunnen de temperaturen echter serieus de hoogte in gaan. Daarom kies je best voor een outfit in natuurlijke materialen die luchtdoorlatend zijn. Zijde, chiffon, katoen en linnen zijn goede opties. Blijf ver weg van synthetische materialen, want daarin ga je sneller zweten.

Tot slot raden we je aan rekening te houden met de dresscode. Als de dresscode niet expliciet op de uitnodiging vermeld staat, kan je die in de meeste gevallen afleiden van het soort feest of de locatie waar het doorgaat. Voor een feest in een kasteel doe je immers niet hetzelfde aan als voor een feest in een boomgaard op de boerenbuiten.

Nog aan het twijfelen? Geen nood, wij lijsten even de meest gebruikte dresscodes voor je op en wat je er best bij aantrekt.

1. Black tie

Black tie is een vrij formele dresscode die vaak gebruikt wordt voor een feest met een uitgebreid diner, gevolgd door een bescheiden dansfeest. Mannen dragen een kostuum met een zwarte (vlinder)das, vrouwen een lange avond- of galajurk.

/

2. Cocktail

Bij de dresscode cocktail heb je wat meer vrijheid. Een cocktailjurk is gewoonlijk een iets frivolere jurk tot aan de knie (of net erboven). Werk je look af met een elegant hakje en een clutch.

/

3. City chic

Voor een bruiloft in de stad kan je city chic gekleed gaan. Wees hierbij vooral niet bang om creatief te zijn: in plaats van de traditionele jurk kan je opteren voor een jumpsuit of een elegante broek met bijpassende vest.

/

4. Boho chic

Voor een tuinfeest mag het wat luchtiger zijn. Denk bloemenprint, ruches, franjes en off-shoulder jurken.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Bruiloft, Dresscode, Huwelijk, Jurk, Zomer.