Zo tover je je eettafel om tot een stijlvolle eye catcher
©

Zo tover je je eettafel om tot een stijlvolle eye catcher

Leestijd: 1 min

Een prachtig gedekte tafel is een lust voor het oog en doet je maaltijden nog meer smaken, of je nu een groots diner met je familie organiseert of je gewoon een Sunday brunch met het gezin hebt gepland. Geen wonder dus dat de kunst van het tafeldekken weer helemaal à la mode is. Met deze woonaccessoires voor de eettafel geef je je brunch, lunch of diner een oogverblindende upgrade.

1. Tafeltje dek je

Wanneer je je tafel dekt start je uiteraard met het textiel. Een tafelkleed geeft een verzorgd en stijlvol effect en is ook een elegante manier om eventuele mankementen te verhullen. Mag het wat meer minimalistisch of is je tafel gewoonweg te mooi om te verstoppen, dan kan je het tafelkleed probleemloos weglaten en enkel placemats leggen.

2. Smakelijke serviezen

Wanneer je alle textiel hebt gekozen, is het servies aan de beurt. Hou je het liever iets klassieker, kies dan voor een serviesset die een homogeen geheel creëert en waar alles perfect bij elkaar past. Maar vandaag kan je gerust ook mix-and-matchen. De durvers onder ons combineren borden uit verschillende collecties, of je kan opteren voor verschillende kleuren van eenzelfde lijn, zoals het gekende Serax servies. Qua bestek hoef je het vandaag zeker niet bij traditioneel zilver te houden. Maak indruk met goud- of koperkleurig bestek of probeer eens exemplaren met een grafisch motief.

3. Tijd voor tea time

Niks gezelliger dan een namiddagje bijpraten met je vriendinnen bij een ontspannend kopje kamillethee of een pittige lapsong shusong. Nog leuker wordt het als je mok en theepot er prachtig uitzien. Maak je theeset compleet met een handig dienblad om je servies en versnaperingen gemakkelijk te dragen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Bijenkorf.
www.deBijenkorf.be

Lees ook :

Commercieel team De artikels van >