Zo krijg je de scandi-huisstijl bij jou thuis
©

Zo krijg je de scandi-huisstijl bij jou thuis

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 1 min

De Scandinavische huisstijl, ook wel bekend als Scandinavisch design, die afkomstig is uit landen zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland, wint steeds meer aan populariteit. Deze stijl staat bekend om zijn eenvoud, minimalisme, functionaliteit en de nadruk op natuurlijke materialen, zoals hout. Wij geven enkele tips hoe je jouw interieur, zonder veel moeite, die Scandinavische toets kan geven.

/

Kleuren en licht

Om te beginnen zijn de kleuren in je huis of appartement heel erg belangrijk. Het draait bij deze interieurstijl grotendeels om wit, crème en zachte grijstinten. Dit lichte kleurenpalet creëert een gevoel van ruimte, wat heel belangrijk is. Dit geldt zowel voor je meubels als voor de kleur van je muren. Hiernaast is het ook heel belangrijk om natuurlijk licht zo optimaal mogelijk te benutten. Hiervoor kan je lichte gordijnen gebruiken of laat de ramen gewoon onbedekt om het zo het licht binnen te laten.

/

Natuur in huis

Het gebruiken van natuurlijke elementen is een tweede belangrijke factor. Zo kan je in dit soort interieur bijvoorbeeld nooit genoeg planten hebben. Het ziet er leuk uit en is daarnaast ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in je huis/appartement. Win-win, dus. Gebruik ook natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol. Houten vloeren, tafels en stoelen zijn typerend voor de Scandi-stijl. Je kan ook textiel en tapijten van wol en linnen aan je interieur toevoegen voor een extra gezellige touch.

/

Gezellig binnen

Maak het extra gezellig met veel kussen en dekens. Dit zorgt voor een warm gevoel in een overwegend minimalistische omgeving. Deze mogen eventueel ook in een felle kleur, denk bijvoorbeeld aan koningsblauw. Zo creëer je een klein contrast zonder te overdrijven. Ook de kleur van het licht speelt een grote rol qua gezelligheid. Zo zie je vaak een gloed van oranje licht of rood licht, wat zorgt voor een warme atmosfeer in je huis of appartement.

Lees ook: Van mediterraans tot retro: de interieurtrends voor volgend seizoen

/

Onze favorieten

Ben je net als wij ook helemaal weg van deze Scandi-stijl en wil je hem zelf toepassen in jouw interieur? Wij maakte een lijstje met dingen die zeker niet mogen ontbreken.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Huisstijl, Interieur, Scandi Style, Scandinavie, Trendy.