Zimmermann Resort 2023: een knipoog naar marine en vrouwelijkheid
©

Zimmermann Resort 2023: een knipoog naar marine en vrouwelijkheid

Leestijd: 1 min

Voor de resortcollectie werd Nicky Zimmermann geïnspireerd door alles wat met marine en de jaren '50 en '60 te maken heeft. De collectie toonde een overvloed aan flirterige vrouwelijkheid.

Laten we beginnen met kort uit te leggen wat een cruise- of resortcollectie is. Oorspronkelijk was het een manier van modehuizen om tegemoet te komen aan de vakantieplannen van de rijken, die tijdens de wintermaanden – letterlijk – op cruise gingen naar exotische oorden. Vandaag bevatten de cruisecollecties ook winterse mantels en gesloten schoenen, omdat merken ondertussen snappen dat niet iedereen in het najaar naar Bora Bora trekt. Sommige modehuizen spreken daarom van ‘pre-spring’ collecties. Anderen, zoals Chanel, hanteren nog steeds het woord cruise.

Lees ook: Meer dan 50% van de vrouwen verbergt menopauze voor hun partner

Nicky Zimmermann vertelt aan Vogue dat ze zich kan uitleven bij het ontwerpen van de resort-lijn. “Het is een collectie waar we echt plezier bij hebben”, klinkt het. Verder vertelt de ontwerpster dat ze houdt van de makkelijke silhouetten en luchtige jurken. “Het zijn kledingstukken die lekker aanvoelen wanneer je ze draagt.”

Glamour uit de jaren 50 en 60

En voor de collectie van dit seizoen liet ze zich dus inspireren door ‘glamoureuze mensen’ uit de jaren ’50 en ’60. Ze keek naar beelden van mensen op zeilboten en beschreef die als ‘mooi, idyllisch, romantisch en ontspannend’. De collectie mag dan wel een pak minder astrologische verwijzingen hebben dan haar herfstcollectie 2022, de collectie blijft verre van ingetogen.

Lees ook: Stockholm kleurt Belgisch voor ‘Clash de Cartier’-feest

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Mode, Resort, Sydney, Zimmermann.