GETEST: De onlinestylingservice Zalon by Zalando
© Ian Hermans / pers

GETEST: De onlinestylingservice Zalon by Zalando

Leestijd: 2 min

Met de komst van het onlineshoppen zijn lange wachtrijen aan de paskamers verleden tijd. Winkelen doe je tegenwoordig immers even makkelijk vanuit je luie zetel. Verder kan je ook steeds vaker een beroep doen op onlinestylingservices waarbij een stylist jouw outfits samenstelt. Zalon, de onlinestylingservice van Zalando, is sinds kort ook in België beschikbaar. Wij probeerden het uit.

Wat is Zalon precies?

Sinds 2015 heeft Zalando een onlinestylingservice waarbij klanten gratis persoonlijk kledingadvies kunnen krijgen van een mode-expert. Zalon was tot hiertoe al in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland beschikbaar. Sinds kort is de service ook in België te vinden.

De Zalando-stylisten kiezen, naargelang de smaak, wensen en het budget van de klant, uit de meer dan 1.500 merken van het assortiment enkele items om unieke outfits samen te stellen. De klant krijgt vervolgens de outfits thuisbezorgd en kan dan in alle rust passen. Wat hij niet houdt, kan hij gratis terugsturen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst en vooral vul je op de website van Zalon een vragenlijst in. Hierin wordt gevraagd naar je kledingstijl, je favoriete merken, kleuren en prints, wat voor kledingstukken je graag draagt, je maten, je budget per kledingstuk en voor welke gelegenheid je een outfit nodig hebt. Als je wil, kan je ook foto’s van jezelf en van outfits die je leuk vindt, uploaden om je profiel te vervolledigen.

Aan de hand van die vragenlijst stelt Zalon vervolgens enkele stylisten voor die bij jou passen qua stijl. Jij kiest de stylist die jou het meeste aanspreekt. Indien gewenst, vindt er dan een telefoongesprek plaats met de stylist om samen je stijlprofiel te overlopen. Hierna kan de stylist aan de slag.

Wanneer de stylist klaar is met jouw outfits krijg je per mail een preview toegestuurd. Hier kan je items nog goed- of afkeuren. De stylist doet eventueel nog enkele aanpassingen en dan kan je box op de post.

Enkele dagen later ontvang je je bestelling mooi verpakt thuis. De box bevat een tweetal outfits en enkele accessoires zoals een handtas en een paar schoenen. Ook vind je in de box een mapje met stylingtips van je stylist. Je hebt nu 14 dagen de tijd om te passen en te beslissen welke items je bijhoudt. De items die je niet wil, kan je gratis terugsturen.

Onze ervaring

Mijn collega Marie en ik vulden elk de vragenlijst in. Toegegeven, hij is heel uitgebreid, maar achteraf bekeken, loont het ook echt de moeite om hem zo volledig mogelijk in te vullen. Toevallig kregen we dezelfde stylist toegewezen. Leen is heel vriendelijk en professioneel in haar communicatie. Een echt pluspunt is dat, want ondanks het feit dat het om een onlineservice gaat, is de aanpak heel persoonlijk.

Hoewel we een preview hadden gezien, wisten we niet wat er in de definitieve boxen zou zitten. Dat maakte het natuurlijk extra spannend. We waren dan ook aangenaam verrast toen we onze boxen aankregen. Leen wist heel goed op onze smaak in te spelen. Bovendien zorgde ze ervoor dat de afzonderlijke items ook allemaal perfect met elkaar te combineren zijn. Hierdoor heb je meer dan twee outfits in één box.

Zalon is zeker een aanrader voor wie graag eens kledingadvies van een professional krijgt. Maar ook wie zelfzeker is wat persoonlijke stijl betreft, kan op die manier eens iets anders proberen. De service is uiterst gebruiksvriendelijk en efficiënt. Wij zijn fan.

Het resultaat

Beeld: Ian Hermans, Antoinette Dehin

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Online stylingservice, Stylist, Zalando, Zalon, Zalon by zalando.