YUSO, de unieke handtas 100% made in Belgium
© Graphility, Marta Hurtado

YUSO, de unieke handtas 100% made in Belgium

Leestijd: 1 min

Een reis naar haar geboorteland Zuid-Korea bracht de in België wonende Gaëlle van der Haegen op het idee om haar multiculturele erfenis in iets creatiefs te verwerken. Ze leerde zichzelf de knepen van het vak en verrast ons sinds vorig jaar met YUSO, een merk 100% made in Belgium dat luxueuze (en bijna unieke) handtassen brengt geïnspireerd op culturen uit alle hoeken van de wereld

YUSO is het Koreaanse woord voor ‘oorsprong, geschiedenis en wil’. Als naam voor haar in 2016 gelanceerde luxueuze handtassenlijn had Gaëlle van der Haegen geen beter woord kunnen kiezen. Gaëlle maakt handtassen voor de moderne vrouw en tracht in ieder model iets te vatten van het type vrouw dat ze bij het ontwerpen van de tas voor ogen had. Van fashionista’s tot urban professionals en coole mama’s.

yuso handtas uniek belgisch

Graphility, Marta Hurtado

Wat de tassen van YUSO echter nog leuker maakt, is dat ze maar in een zeer beperkte oplage worden geproduceerd. Van ieder model worden slechts 3 stukken gemaakt, dus de kans dat je iemand met dezelfde handtas als jij tegen het lijf loopt, is eerder beperkt.

YUSO, te koop in diverse boetieks in Brussel en Antwerpen en via www.yuso.brussels. De prijs van de handtassen varieert van 85 tot 655 euro.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Belgisch, Handtassen, YUSO.