Maak kennis met de WNDR WOMEN achter Alter Era
© Pers

Maak kennis met de WNDR WOMEN achter Alter Era

Leestijd: 1 min

Op zondag 11 maart is het zover. Dan organiseert Marie Claire namelijk de tweede editie van haar WNDR WOMAN event. In de foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen worden die dag Belgische merken, en vooral de sterke vrouwen achter die merken, in de spotlights gezet. Op marieclaire.be nemen we alvast even de tijd om de wonder women die die dag aanwezig zullen zijn voor te stellen. Maak kennis met de gedreven vrouwen achter het Belgische label Alter Era.

Alter Era werd in 2015 opgericht door het ontwerpersduo Alicia Declerck en Zhanna Belskaya. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Polimoda International Institute of Design & Marketing in Firenze, Italië. Na het behalen van hun diploma gingen ze elk hun eigen weg, maar enkele jaren later kruisten hun paden opnieuw.

Tijdens hun studies waren Alicia en Zhanna er al achter gekomen dat ze op dezelfde lijn zaten wat betreft esthetiek en filosofie. Ze besloten dan ook hun krachten te bundelen en een eigen label op te richten. Met Alter Era brak een nieuw tijdperk aan voor de twee creatievelingen.

Hun ontwerpen zijn een hedendaagse interpretatie van ethnische of historische kostuums. Geometrische patronen, driedimensionaliteit en organische texturen kenmerken de innovatieve designs. De collecties worden bovendien volledig gecreëerd in het atelier in België en de productie gebeurt uitsluitend in Europa.

Wil je Alicia en Zhanna graag beter leren kennen? Kom dan zeker op 11 maart langs op ons WNDR WOMAN event in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Meer info vind je op de Facebookpagina. Vergeet niet je aanwezigheid te bevestigen!

Maak ook kennis met wonder women Laurence Delvallez en Alison en Florence van Mooiloop

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Alter era, Dit is Belgisch, Ss18, WNDR WOMAN.