Maak kennis met WNDR WOMAN Magali Moorkens van Claska
© Instagram @claska_antwerp

Maak kennis met WNDR WOMAN Magali Moorkens van Claska

Leestijd: 1 min

Op zondag 11 maart is het zover. Dan organiseert Marie Claire namelijk de tweede editie van haar WNDR WOMAN event. In de foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen worden die dag Belgische merken, en vooral de sterke vrouwen achter die merken, in de spotlights gezet. Op marieclaire.be nemen we alvast even de tijd om de wonder women die die dag aanwezig zullen zijn voor te stellen. Maak kennis met Magali Moorkens van het knitwearlabel Claska.

Magali Moorkens droomde al jaren van een eigen label. Als tiener customizede ze haar eigen kleren en later volgde ze modeopleidingen in Marseille en Londen. Toch zette ze haar droom even aan de kant om voltijds moeder te zijn. Vier jaar geleden waagde Magali dan eindelijk de sprong en niet veel later was haar eigen breigoedmerk Claska een feit.

De naam Claska is verbonden aan een van Magali’s reizen naar Tokio en roept de plaats op waar zij besloot haar eigen merk te beginnen. Magali omschrijft zichzelf als een hedendaagse reiziger. Inspiratie voor haar ontwerpen put ze dan ook uit de reizen die ze maakt, kunstwerken die haar aanspreken, de natuur. Al die inspiraties houdt ze zorgvuldig bij in haar schetsboek.

De knitwear van Claska wordt gekenmerkt door pure, vrouwelijke snits en materialen van hoge kwaliteit zoals kasjmier, zijde en mohair. Een terugkerend element zijn de ballonmouwen, die als het handelsmerk van Claska worden gezien.

Wil je Magali Moorkens graag beter leren kennen? Kom dan zeker op 11 maart langs op ons WNDR WOMAN event in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Meer info vind je op de Facebookpagina. Vergeet niet je aanwezigheid te bevestigen!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Breigoed, Claska, Dit is Belgisch, Knitwear, Magali moorkens, WNDR WOMAN.