Weer of geen weer: jij zit comfortabel met veranda zonwering en overkapping
©

Weer of geen weer: jij zit comfortabel met veranda zonwering en overkapping

Leestijd: 1 min

De voordelen van veranda zonwering

Een veranda of overkapping is prachtig, maar als de zon fel schijnt, kan het er flink warm worden. Maar met een veranda zonwering houd je het heerlijk behaaglijk. Het doek van de zonwering is meestal gemaakt van duurzaam en weerbestendig materiaal, zoals polyester of acryl. Hierdoor gaat het lang mee en verbleekt het niet, ook na veelvuldig gebruik. Dit soort screens zitten meestal te hoog om handmatig te bedienen en daarom worden ze geleverd met afstandsbediening. Het openen en sluiten gaat dan automatisch via de afstandsbediening of via een speciale app op je smartphone. Het is een elegante en praktische oplossing voor je overdekte terras.

Een van de grootste voordelen van veranda zonwering is dat het de temperatuur op je veranda of onder je overkapping aanzienlijk verlaagt. Door de zon tegen te houden, blijft het aangenaam koel en voorkom je dat meubels of vloeren verkleuren door UV-straling. Tegelijkertijd houdt de zonwering ook regen en wind tegen, zodat je zelfs bij minder mooi weer beschut buiten kunt zitten.

Creëer extra leefruimte met een overkapping

Als je het nog niet hebt, dan is het laten plaatsen van een overkapping dé manier om je woonruimte en woongenot te verhogen. Zo kun je ook bij regen of felle zon heerlijk buiten zitten en loopt de temperatuur minder snel op dan bij een onbedekte ruimte. Overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten, van kleine afdakjes tot grote tuinkamers. Ze kunnen vrijstaand zijn of aan je huis bevestigd worden, afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. Qua materiaal kun je kiezen uit hout, aluminium of zelfs glas, elk met hun eigen uitstraling en eigenschappen. Een overkapping biedt tal van mogelijkheden om je buitenruimte in te richten en te gebruiken. Plaats er comfortabele loungemeubels en design terrasklassiekers onder voor ontspannen zithoekjes, hang slingers met lichtjes op voor een gezellige sfeer ’s avonds of creëer een buitenkeuken om culinair te genieten. Met een overkapping heb je in feite een extra kamer in je huis, waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Kies de oplossing die bij jou past

Aangezien er ontzettend veel mogelijk is , is er altijd een perfecte oplossing die past bij jouw huis, tuin en je persoonlijke stijl en wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elektrisch bedienbare zonwering met afstandsbediening voor optimaal gemak, of juist voor handmatig bedienbare screens als je een voordeliger alternatief zoekt. Bij overkappingen varieert het aanbod van kant-en-klare bouwpakketten tot maatwerk oplossingen die volledig zijn afgestemd op jouw tuin. Laat je adviseren door een specialist die met je meedenkt en rekening houdt met jouw wensen en budget.

Creëer de mooiste overkapping en combineer het met fijne veranda zonwering om je buitenruimte om te toveren tot een comfortabele plek waar je altijd kunt ontspannen en genieten. Weer of geen weer, jij zit altijd goed!

Marie Claire De artikels van >