Wat zijn de modekleuren van zomer 2018?
© Imaxtree: Versace, Gucci & Tom Ford

Wat zijn de modekleuren van zomer 2018?

Door Emilie Gharbi & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 1 min

Peach is de interieurkleur van de zomer, maar trekken we die lijn door in de zomermode? Het antwoord is nee. De modekleuren voor SS18 zijn nooit zo helder geweest. Van felgeel over knaloranje tot asblauw: dit zijn de 7 tinten waarbij we zweren dit seizoen.

Ik hoor je luidop nadenken: “Wie er beslist over die kleuren?!”. Wel, de trendkleuren worden bepaald na de haute couture modeweken. En zowel de designers in Parijs, Londen, New York als Parijs zijn er unaniem over eens:

colour it is.

Anders dan vorige jaren beperken we ons niet langer tot kleurrijke accessoires of statement stukken, nee, het mag fleurig van top tot teen.

Ultraviolet

Als we moeten inzoomen op één specifieke seizoenskleur, dan is het ultraviolet. Hoewel we ons beautygewijs moeten beschermen tegen UV, mogen we ons dus wel tooien in deze flashy schakering. Eerder dit jaar voorspelde kleureninstituut Pantone al dat deze kleur overal zou opduiken, geen verrassing dat de catwalks ook violet kleuren. Volgens kleurdeskundigen (ja, die bestaan) is purper een kleur die hoop uitstraalt. Laat dat nu net zijn wat we vast wel kunnen gebruiken.

 

Pastel

Een andere duidelijke teneur is de heropleving van de pasteltinten. Geen wonder, pastel moet de fluo looks een beetje verzachten. Het pastelroze uit voorgaande seizoenen maakt plaats voor een bubblegum versie. Het geel komt in alle vormen en alle maten  – van oker tot kanarie. Het groen tot slot, zorgt voor een sportieve toets. Kortom, colour block is meer dan ooit trending.

Wat zijn de 7 zomerkleuren van 2018 en beter: hoe kunnen we ze combineren? Kijk mee: 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Accessoires, Colour, Designers, Fashion, Fashion week, Kleuren, Mode, Modekleur, Shopping, Ss18, Trend, Ultraviolet.