Crush of the Day: De handtassen van Wali Mohammed Barrech
© Pers

Crush of the Day: De handtassen van Wali Mohammed Barrech

Leestijd: 1 min

Accessoires maken of kraken een outfit en daarom investeren wij al eens graag in een echt uniek stuk. Uniek kunnen de handtassen van Wali Mohammed Barrech wel genoemd worden. Het verhaal achter de handtassen is trouwens even intrigerend als de handtassen zelf.

Wali Mohammed Barrech groeide op in de levendige wereldstad Karachi in Pakistan. In de week kreeg hij er in een privéschool les in het Duits. De weekends bracht hij met zijn familie door aan zee. Op zijn veertiende stuurden zijn ouders hem echter naar Keulen om er te studeren. Het contrast tussen de Pakistaanse chaos en de Duitse orde kon niet groter zijn en liet een diepe indruk op hem na die tot op vandaag nog voelbaar is in zijn werk.

Na enkele omzwervingen in Berlijn en Kopenhagen trok Wali naar Antwerpen om er mode te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Nadat hij er in 2012 afstudeerde, richtte hij zijn eigen label op in Kopenhagen. Na vijf succesvolle collecties besloot Wali terug te keren naar Antwerpen en zich toe te leggen op accessoires.

In zijn ontwerpen streeft Wali naar een universele esthetiek die taalbarrières, culturen en trends overstijgt. Ook zijn liefde voor luxueuze materialen en doorgedreven vakmanschap, iets wat hij erfde van zijn vader die een leerlooierij runde, valt niet te ontkennen.  Zijn eerste handtassencollectie, FRAMESERIES OI, bevat zes sculpturale handtassen die niet alleen mooi ogen, maar ook praktisch en functioneel zijn. Bovendien wordt elke tas van a tot z met de hand gemaakt door Wali zelf in zijn atelier in Antwerpen.

De prijzen variëren tussen 650 en 1.350 euro. De tassen zijn te koop bij Orlanda in de François Stroobantstraat 45-47, Brussel en online via www.walimohammedbarrech.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Design, Handtassen, Made in Belgium, Wali Mohammed Barrech.