Dit zijn de verschillen tussen Stockholm en Kopenhagen streetstyle
© Launchmetrics Spotlight

Dit zijn de verschillen tussen Stockholm en Kopenhagen streetstyle

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De zogenaamde 'scandi style' is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch kan je niet zomaar alle Scandinavische landen onder dezelfde noemer gooien want er zijn wel degelijk verschillen. Zo is de Zweedse street fashion echt nog iets anders dan die van Denemarken.

/

De ‘Scandinavian style’ wordt over het algemeen geassocieerd met een chique, minimalistische look. Hij wordt vaak in een adem genoemd met silent wealth, ofwel stille luxe. Het gaat dan om kwaliteitsvolle en stijlvolle kleding die al iets mag kosten. Toch zal je nooit te maken krijgen met schreeuwerige logo’s of merknamen.

Lees ook: Knuffelschoenen zijn je van het dit najaar

/

Wat is Stockholm style?

Deze stijl komt het meest overeen met wat we als de typische ‘scandi style’ zien. De outfits zijn eerder minimalistisch en bevatten neutrale kleuren zoals marineblauw, lichtblauw, beige, wit en zwart. Het idee achter deze stijl is dat je een soort ‘capsule wardrobe’ creëert. Dit is een kleerkast waarbij alles bij elkaar past. Op die manier heb je minder kleren nodig en heb je ook nooit het gevoel dat je niets hebt om aan te doen.

Qua kledingstukken zijn wijde broeken, oversized blazers en hemdjes een must. Maar ook wollen of kasjmier truien kunnen niet ontbreken en dan nog liefst losjes over de schouders gedrapeerd. Om de outfit helemaal af te maken is een zonnebril met een zwart montuur ideaal. Het beste aan deze stijl is dat je hem zowel kan dragen tijdens een dagje in de stad als op kantoor.

stockholm street style

Launchmetrics Spotlight

street style stockholm

Launchmetrics Spotlight

street fashion stockholm

Launchmetrics Spotlight

/

Wat is Kopenhagen streetstyle?

Een ander Scandinavisch land met een goed gevoel voor mode is Denemarken. Dat komt niet als een verrassing aangezien ze samen met onder andere Zweden deel uitmaken van de landen die fashion week organiseren. Het grootste verschil tussen streetstyle in Stockholm en streetstyle in Kopenhagen is het kleurenpalet. Waar Stockholm het eerder braaf en neutraal houdt, durft Kopenhagen al eens uit te pakken met felle kleuren en gewaagde prints.

De kledingstukken die het meest bij deze stijl worden gebruikt zijn wijde broeken en speciale blousejes. Bij deze stukken is altijd wel een speciaal detail te ontdekken. Dat kan een leuk borduursel of een vrolijk patroon zijn, maar ook accessoires zijn absoluut een must. Zo kan een paar statement oorbellen of een kleurrijke handtas niet ontbreken.

Kopenhagen street fashion

Launchmetrics Spotlight

street style Kopenhagen

Launchmetrics Spotlight

Kopenhagen fashion

Launchmetrics Spotlight

Lees ook: Bjorn Ghyselen van Peterselie Bruxelles: “Een handtas is een object om spullen te dragen, ik zie niet in wat dat met gender te maken heeft”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fashion, Kopenhagen, Stockholm, Street style.