Eenheid en liefde centraal in nieuwe Versace campagne
© Instagram @versace_official Rechts: pers - Versace

Eenheid en liefde centraal in nieuwe Versace campagne

Door Alexandra Goffart & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Love is victory. Equality is victory. In de nieuwste campagnevideo van Versace viert het Italiaanse merk liefde, gelijkheid en verschillen. De poëtische beelden bevatten een mooie boodschap die ons aanzet tot actie.

Versace sloeg de handen in elkaar met Luca Finotti, die bekend is om zijn prachtige modecampagnes, om zijn nieuwe accessoirecollectie voor te stellen. Samen ondertekenen ze het Manifesto, een poëtische en hartverwarmende video die diversiteit en solidariteit omarmt als belangrijke waarden van het Italiaanse modehuis.

Versace manifesto

Instagram @versace_official

Eenheid. Positiviteit. Vriendelijkheid. Diversiteit. Avontuur. Integriteit.

In de prachtige beelden zien we verschillende zwart-witafbeeldingen volgeladen met emoties. Er wordt amper gesproken, je hoort enkel vogelgezang op de achtergrond. De beelden spreken voor zich, maar ze laten ook voldoende ruimte voor interpretatie. Twee handen verstrengelen zich, wangen raken elkaar en er worden tedere kussen gegeven. De vingers vormen samen een V, het symbool van de vrede, overwinning en moed en in deze video vormen ze ook de V van Versace.

In de video zie je verschillende mannequins, vrouwen en mannen van verschillende origines in een prachtig decor van schaduwen. Het decor verwijst naar de woonplaats van oude nimfen, zodat de beelden in hun geheel een hedendaagse mythologie vormen. Het resultaat is een feeëriek en delicaat universum dat als het ware uit een droom lijkt te komen.

Het maakt niet uit wie we zijn of waar we vandaan komen. Zo stel ik mij onze samenleving voor. Laten we elkaar steunen, in solidariteit en met respect.” – Donatella Versace.

Ten slotte vind je op de achtergrond van de campagnefilm ook het stenen beeld van Medusa terug. De Medusa is het iconische symbool van het huis Versace. Het symbool is terug te vinden in de wijzerplaat van de horloges uit de nieuwste collectie.  Het sterke embleem weerspiegelt perfect de ideologie van kracht en emancipatie die we ook terugvinden in het Manifesto.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Manifesto, Versace.