Valentijn: 30 juwelen die we met veel liefde cadeau willen krijgen
©

Valentijn: 30 juwelen die we met veel liefde cadeau willen krijgen

Door Eloïse Pirard  & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Of de liefde nu nieuw, oud, grillig of net enorm passioneel is, met juwelen als cadeau op Valentijnsdag kan je nooit iets verkeerd doen. Ontdek snel onze selectie juwelen voor elk budget.

/

5 goede redenen om juwelen cadeau te schenken voor Valentijn:

1. Symbolisch

Heb je nog steeds niet het juiste moment gevonden om de woorden ‘Ik hou van je’ uit te spreken? Maak je geen zorgen, want het juiste juweel doet dat in jouw plaats. Sommige edelstenen zijn namelijk een echte liefdesverklaring. Als je weet dat diamant staat voor zuiverheid, robijn voor passie en topaas voor trouw, dan heb je geen uitgebreide speech nodig. Laat de juwelen gewoon voor zich spreken!

Meer lezen? Valentijn: luxe lingeriesetjes voor de meest romantische dag van het jaar

2. Tijdloos

Vanwege zijn monetaire en sentimentele waarde, is het juweel een object die je jaren kan koesteren. Zeker wanneer je kiest voor hoogwaardige materialen en een mooi ontwerp. Je kan een juweel jaar na jaar dragen en als je een beetje verder denkt, kan het zelf een waardevol erfstuk worden.

3. Aanpasbaar

Of het nu gaat om een ring, armband of ketting, je kan juwelen altijd personaliseren door een opschrift te laten graveren of door te kiezen voor een bepaald soort edelsteen met een bijzondere betekenis. Sommige juwelenmerken specialiseren zich in dit criterium om zich zo van anderen te onderscheiden.

Meer lezen? Valentijn in eigen land: 5 romantische plekjes in België

4. Alomtegenwoordig

In tegenstelling tot bloemen en chocolade is een juweel een object dat bijna elke dag kan gedragen worden. Ook al heb je de juwelen niet nodig om te beseffen dat je partner van je houdt, toch is er altijd een sterke link tussen het voorwerp en de persoon die het cadeau gaf. Net omdat je het zo vaak draagt en aanraakt, wordt het bijna een verlengstuk van jezelf.

5. Verbintenis

Juwelen cadeau geven is niet hetzelfde als sokken geven aan je geliefde. Het is een bewijs van liefde die nooit zonder betekenis is. Je hoeft natuurlijk ook niet meteen te panikeren, het is niet omdat je vriend of vriendin je een juweel cadeau doet, dat je volgende maand al ten huwelijk gevraagd zal worden!

Meer lezen? Valentijn voor hem: een geschenk voor elk budget

/

Onze selectie voor elk budget:

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Cadeau valentijn, Juwelen, Sieraden, Valentijn.