De Trucker Jacket bestaat 50 jaar en dat vieren we in stijl
© Levi's - Trucker Exhibition 50 Anniversary

De Trucker Jacket bestaat 50 jaar en dat vieren we in stijl

Door Marguerite Durant & Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Hiep hiep hoera! De Trucker Jacket bestaat 50 jaar en dat werd gevierd tijdens de DS Brussels Fashion Days. Marie Claire en Levi's staken de handen uit de mouwen om een leuke fotowedstrijd te organiseren.

50 jaar bestaat hij al, de Levi’s Trucker Jacket, en inmiddels is hij niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dit iconische kledingstuk wordt al een halve eeuw gedragen door jong en oud. Hier en daar zien we enkele variaties verschijnen, maar hoe je het ook draait of keert, de Trucker Jacket is tijdloos.

Het verhaal begon in de jaren 60 toen Jack Lucier de 19de-eeuwse denimblouse van Levi Strauss (letterlijk) in een nieuw jasje stak. Lucier creëerde een populaire en herkenbare stijl die al snel werd opgepikt door trendsetters George Harrison en Bill Graham.

Graham produceerde als legendarisch muziekpromotor een reeks radiospots voor het merk, in samenwerking met de toen nog onbekende rockgroep Jefferson Airplane. Het was hun succes dat niet veel later de Trucker Jacket op de kaart van elke ietwat rebelse, modelievende tiener zou zetten. Toen ook George Harrison met de jas gespot werd tijdens de Summer of Love in 1967 werd de Trucker Jacket meer dan zomaar een kledingstuk. Het werd dé stem van de flowerpowerbeweging.

Inmiddels is de Trucker Jacket een heus icoon, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Onze favorieten? Die ontdek je hier…

Levi’s x Marie Claire

Naar aanleiding van dit jubileum staken Marie Claire en Levi’s de koppen bij elkaar. Het resultaat? Een fotowedstrijd voor de cover van het oktobermagazine tijdens de DS Brussels Fashion Days!

Klik hier om alle foto’s van het evenement te bekijken.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Jeans, Levi's, Mode, Trucker Jacket.