Trend: draag eens twee verschillende schoenen aan je voeten
© Instagram @songofstyle en @erica_davies

Trend: draag eens twee verschillende schoenen aan je voeten

Door Camille Hanot & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Een rode en een witte schoen. Meer heb je op dit moment niet nodig om helemaal mee te zijn met de laatste nieuwe schoenenhype. De trend werd eerst gespot bij Céline en daarna op de catwalks van Calvin Klein en Miu Miu. Langzaamaan verovert hij nu ook het straatbeeld. Of dat een goede of een slechte zaak is, daar zijn we het nog niet helemaal over uit.

Het fenomeen om twee verschillende schoenen te dragen begon oorspronkelijk in de sportwereld. Tijdens verschillende atletiekwedstrijden kon je atleten zien zwoegen en zweten met een witte basket aan de ene voet en een blauwe basket aan de andere.

Op het lente-zomer defilé van het Franse merk Céline zagen we voor het eerst een model op de catwalk met een rode en een witte schoen. Later koos ook Calvin Klein voor de opvallende look door elke schoen verschillende details te geven. Ook het merk Miu Miu volgde door hun bekende ballerina’s twee verschillende linten te geven.

De meest bekende fashionista’s probeerden deze opvallende trend al uit. Durf jij meedoen?

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Catwalk, Schoenen, Trend.