Trend: de comeback van de netkousen
© Instagram @prozenycz

Trend: de comeback van de netkousen

Leestijd: 1 min

Van alle onverwachte trends trekt de terugkeer van de netkousen het meest onze aandacht. Met hun ietwat slechte reputatie (lees 'vulgair') hadden we niet gedacht dat we ze ooit stijlvol zouden vinden. Toch wist het omstreden kledingstuk de laatste seizoenen verschillende ontwerpers, waaronder John Galliano van Maison Margiela, te inspireren en ook op straat zien we menig fashionista hun outfit die extra edge geven met een paar netkousen. Enkele tips om ze op een stijlvolle manier in een outfit te integreren:

Als accessoire

Een eerste belangrijke tip is dat je netkousen best ziet als een accessoire in plaats van een volwaardig kledingstuk. Laat dus vooral niet te veel netkous zien! Draag je netkousen, bijvoorbeeld, onder een distressed jeans zodat ze door de gaten van je broek komen piepen, of combineer ze met een broek met hoge taille en een crop top zodat de netkousen een beetje boven je broeksband uitsteken.

 
Foto’s via instagram, links @adashoffash, rechts @livia_auer

Als eyecatcher

Als je netkousen als eyecatcher in een outfit wil verwerken, zorg je er best voor dat de andere kledingstukken niet te sexy zijn. Combineer de uitdagende netkousen bijvoorbeeld met een oversized mantel ter compensatie.


Foto via instagram @pinkfoxy

Netsokjes

Wie niet voor de volledige netkousen wil gaan (want zo comfortabel zijn die dingen nu ook weer niet), kiest voor de netsokjes. Leuk als ze boven je enkellaarsjes of sneakers komen piepen.

 
Foto’s via instagram, links @ybfabolous, rechts @kendalljenner

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Netkousen, Street style, Trend.