The unexpected red theory: dé trick om je interieur een boost te geven
©

The unexpected red theory: dé trick om je interieur een boost te geven

Door Teneal Zuvela  & Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 1 min

Net zoals een vleugje rode lippenstift onze look meteen kan opfleuren, kan een onverwacht stukje rode decoratie hetzelfde doen in onze leefruimtes. Leer in dit artikel meer over 'the unexpected red theory'.

/

Red is the new black

In 2024 heeft rood een opvallende comeback gemaakt, en deze keer heeft het niet alleen de wereld van mode en beauty veroverd. Het heeft ook zijn weg gevonden naar onze geliefde woonruimtes. Van opvallende rode accenten op de catwalk tot gedurfde cherry coke haarkleuren, heeft deze krachtige kleur een onmiskenbare indruk achtergelaten op onze stijlradar en zich stevig genesteld in onze dagelijkse esthetiek.

Maar wat misschien nog wel opwindender is, is de opkomst van ’the unexpected red theory’. Deze revolutionaire benadering van interieurontwerp, bedacht door TikTok-icoon Taylor Migliazzo Simon (@intayriors), transformeert onze leefruimtes met slechts een vleugje van deze gedurfde kleur.

/

Modernisering

Taylor legt uit: “De theorie draait om het toevoegen van een onverwacht vleugje rood aan elke ruimte, hoe groot of klein ook, waardoor het automatisch tot leven komt.” Haar boeiende TikTok-video, die al snel viraal ging, deelt voorbeelden van kamers die dankzij een subtiele hint van rood tot leven komen, waaronder een Victoriaans schilderij met een gedurfd rood kader. “Dit schilderij had eigenlijk geen rood frame nodig, maar zie hoe het meteen een moderne twist krijgt,” merkt ze op.

@intayriors UNEXPECTED RED THEORY #unexpectedredtheory #greenscreen ♬ original sound – Taylor Migliazzo Simon

En laten we eerlijk zijn, wie had gedacht dat rood een neutrale kleur kon zijn? Taylor is er absoluut van overtuigd dat rood bij alles past, en haar volgers zijn het met haar eens.

De ‘onverwachte rode theorie’ gaat echter verder dan alleen maar een trend op sociale media. Interieurontwerpers omarmen deze gedurfde benadering al lang. Wetende dat rood de kracht heeft om een ruimte nieuw leven in te blazen en een gevoel van levendigheid en individualiteit toe te voegen.

Hoe voeg je rood toe aan je interieur?

Natuurlijk kan het inrichten met zo’n heldere en krachtige kleur in het begin een beetje ontmoedigend lijken. Daarom wil je misschien het idee van het schilderen van muren vermijden. In plaats daarvan kan je beginnen met experimenteren door kleine, verwijderbare stukken toe te voegen.

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een rode kaars op je salontafel, het toevoegen van een rood kussen op je bank of het introduceren van een rood fotolijstje. Met deze kleine aanpassingen kun je langzaam wennen aan de levendige energie van de kleur rood in je huis. Dit terwijl je tegelijkertijd flexibiliteit behoudt om je decor naar wens aan te passen.

Hieronder onze selectie:

 

Lees ook: Binnenkijker: het kleurrijke interieur van Sarah Poniatowski

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Decoratie, Interieur, Rood.