Binnenkijker: het kleurrijke interieur van Sarah Poniatowski
©

Binnenkijker: het kleurrijke interieur van Sarah Poniatowski

Leestijd: 1 min

Sarah Poniatowski, oprichter van de Maison Sarah Lavoine interieurstudio en het gelijknamige merk, deelt haar tips en haar deskundige oog voor kleur. De uitvindster van Sarah Blue, haar signatuurkleur, is ervan overtuigd dat er geen standaarden voor kleur bestaan. We mogen binnenkijken in haar kleurrijk interieur. 

/

Wil je zelf werken met kleur, maar weet je niet hoe? Sarah tipt: “Ga uit van de sfeer die je wilt creëren. Het is vooral een heel persoonlijke zaak. De doucheruimte bijvoorbeeld is over het algemeen een plek waar je wilt ontspannen en je goed wilt voelen. We denken vaak aan wit, maar zachtroze of zelfs ingevoegde geeltinten kunnen het beste effect hebben. Aangezien dit een ruimte is die gewijd is aan huid- en lichaamsverzorging, vermijd je best groen, want dat geeft een slechte indruk.”

Lees ook: De mooiste beauty gift sets om te geven en krijgen

/

Kleurrijke interieurs à la Sarah

“De slaapkamer, een toevluchtsoord voor lichaam en geest, is bedoeld als een omhullende cocon. Dit verklaart de natuurlijke neiging naar minder stimulerende, meer rustgevende kleuren. Waar felle kleuren zoals kersenrood worden vermeden, wordt vaak de voorkeur gegeven aan roze, groen of blauw. Voor de woonkamer is het carte blanche! Of het nu een ontvangstruimte is of een plek om te ontdekken, voel je vrij om je ideeën de vrije loop te laten.”

“Over het algemeen volg ik geen trends. Ik geef vooral de voorkeur aan een tijdloze stijl voor ontwerpen die na verloop van tijd hun charme behouden. Voor deze winter heb ik diepe tinten gebruikt. Dit zijn tinten waar ik in het verleden minder mee heb gewerkt, maar waar ik erg gevoelig voor ben: Aubergine, Bosgroen, Oker… Ik hou van deze fase in de creatie van een collectie: de fase waarin je een kleurenpalet bepaalt dat je op verschillende materialen gaat gebruiken. Keramiek, fluweel, metaal. Spelen met glans en mat.”

/

Kijk binnen bij Sarah:

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Interieur.