Stylingtip: een comfy strapless beha
© &Other Stories

Stylingtip: een comfy strapless beha

Leestijd: 1 min

Associeer jij een beha zonder bandjes ook sowieso met afzakken, knellen, wringen... kortom: alles behalve comfort? Wij ook. En toch blijft het een noodzakelijk kwaad, tenzij je frivole slipdresses, asymmetrische halslijnen en sexy off-the-shoulder tops voorgoed wil opgeven.

Jurk Max Mara

Jurk Max Mara

We gingen op onderzoek en kwamen terug met een grote basisregel: alles hangt af van… de juiste maat. Mét of zonder bandjes. Er zijn blijkbaar drie regels die je daarbij in acht moet nemen.

  1. De onderste band moet parallel aan de vloer zijn en mooi aansluiten rond je ribbenkast en rug. Hoe wijder de band, hoe groter de basis voor je beha om goed op z’n plaats te kunnen blijven zitten.
  2. De beugel moet eindigen onder je arm, niet ter hoogte van je ribbenkast.
  3. Het middenstuk tussen de twee beugels moet mooi vlak tegen je lichaam aan zitten.

De bandjes zijn er gewoon om te helpen en eigenlijk overbodig als je deze regels volgt. Maar: minder back-up van je bandjes betekent dat de cups steviger moeten zijn. Vandaar de eeuwige schuimkussens en de looks van een dubbele slakom. Daar valt weinig aan te doen.

Conclusie: Voor vrouwen met een boezem blijft de beha zonder bandjes een noodzakelijk kwaad. Een perfecte pasvorm is de sleutel tot succes. Kijk goed rond: het ene merk is het andere niet en vaak hebben ze elk hun eigen oplossingen voor het strapless beha-probleem. Succes!

 

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Bandjes, Beha, Beugels, Maat, Pasvorm, Strapless, Zomer.