Petit Bateau steekt streepjestrui in een nieuw jasje (en jij kan helpen)
© Pers

Petit Bateau steekt streepjestrui in een nieuw jasje (en jij kan helpen)

Leestijd: 1 min

Geen kledingstuk zo iconisch als de streepjestrui, aka la marinière, van Petit Bateau. Maar ook een icoon mag af en toe in het nieuw. Daarom organiseert het merk deze maand een ontwerpwedstrijd. Het vooruitzicht voor de winnaars: 3.000 euro aan prijzengeld, een Petit Bateau shoptegoed van 1.000 euro én de eer om je ontwerp in de winkel te zien hangen. Krijg je al zin?

Vandaag de dag is het hét klassieke kledingstuk dat elke zichzelf respecterende fashionista in de kast heeft hangen. Maar de blauw-wit gestreepte trui had initieel een ander doel. Ontworpen voor zeelui, werd hij in 1858 onderdeel van het uniform van de Franse marine, die zijn design tot op de millimeter standaardiseerde. Het blauw-witte kleinood zou immers levens kunnen redden omdat hij het makkelijker zou maken om overboord geslagen zeelui in het water te spotten.

Streepjestrui revisited

Hoeveel levens de trui precies gered heeft, is niet geweten, maar sinds Coco Chanel er in 1917 in Deauville mee verscheen, heeft hij er veel veranderd. Anno 2019 vindt Petit Bateau dat ook de streepjestrui zelf toe is aan verandering.

Daarom loopt er deze maand een digitale ontwerpwedstrijd in acht landen (Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Japan) waarbij internetgebruikers worden uitgenodigd om met een virtueel penseel de streepjestrui van hun dromen te creëren.

Ben je niet creatief maar wil je toch graag meedoen? Dan kan je plaatsnemen op een virtuele jurystoel en samen met andere internetgebruikers 120 ontwerpen selecteren uit de ongetwijfeld vele inzendingen. Petit Bateau zelf selecteert hieruit nadien de finale 3 ontwerpen: één voor de babycollectie, één voor de kindercollectie en één voor de damescollectie.

De ontwerpers van deze drie creaties winnen een geldprijs van 3.000 euro en een Petit Bateau tegoedbon van 1.000 euro. Ze krijgen tevens de kans om kennis te maken met de ontwerpers van Petit Bateau en deel te nemen aan een workshop in de ateliers van het merk in Troyes. En last but certainly not least: deze zomer hangt hun ontwerp, samen met dat van vijf door het merk geselecteerde influencers, in de boetieks van het merk.

Meer info over de wedstrijd vind je op www.marinestijl.petit-bateau.nl.

Lees ook Dit is dé Mango jas die iedereen wil hebben en 20 stijlvolle stukken om je skilook te vervolledigen.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Petit Bateau, Trui.