Slow shopping bij LECHAPERON Unlimited
©

Slow shopping bij LECHAPERON Unlimited

Leestijd: 1 min

De wereld gaat steeds sneller, we willen zo veel mogelijk gedaan krijgen op zo weinig mogelijk tijd en we worden voortdurend overrompeld door een overaanbod aan informatie en producten. Om een leven aan dit tempo vol te houden is het belangrijk om het af en toe wat rustiger aan te doen en de tijd te nemen om de dingen naar waarde te schatten. Vicky Janssen dacht er net zo over en richtte een jaar geleden haar online slow shopping platform LECHAPERON Unlimited op. 

“Behind every great object there is a unique person. Behind every unique person there is a story worth telling.” Met die filosofie wil Vicky via LECHAPERON de maker, zijn object en de koper dichter bij elkaar brengen. Zo nodigt de webshop de klant uit om de persoon achter de objecten te leren kennen aan de hand van verhalen en portretten. Want een voorwerp krijgt meteen meer waarde als je weet wie het gemaakt heeft, en vooral waarom hij het gemaakt heeft, toch?

LECHAPERON

Maker: Ontwerpduo, product: shelf mirror

In de online galerij vind je zowel kunst als modeaccessoires en interieur-designstukken van gevestigde én beginnende ontwerpers. Elk product werd exclusief voor LECHAPERON ontworpen, dus je bent er zeker van dat je echt iets unieks in huis haalt. Bovendien wordt er over gewaakt dat elk ontwerp tijdloos en duurzaam is, waardoor je er jaren plezier aan zult beleven.

LECHAPERON bestaat ondertussen al een jaar en om dat te vieren lanceert oprichtster Vicky een leuk en origineel boekproject. Met LECHAPERON & Friends nodigt ze mensen uit om nu ook offline verhalen te delen. Een twintigtal ‘vriendenboekjes’ vertrekken bij de makers die al verbonden zijn aan LECHAPERON en zullen vervolgens de wereld rondgaan om uiteindelijk helemaal ingevuld terug bij LECHAPERON te komen. Wij zijn nu al benieuwd naar de interessante mensen en inspirerende verhalen die de boekjes zullen bevatten!

Is jouw nieuwsgierigheid ook geprikkeld? Ga dan zeker eens kijken op www.lechaperonunlimited.com.

Openingsbeeld: product: leather clutch, maker: Sarah Deruwe

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Art, Design, Duurzaamheid, LECHAPERON Unlimited, Slow fashion, Slow shopping.